INVESTIȚIE ÎN INFRASTRUCTURĂ – Lucrare de peste 12 milioane de lei pentru extinderea cu 4,6 kilometri a rețelei de canalizare în zona Complexului Turistic din Borșa

0
2280

BORȘA – CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Administrația publică locală din orașul maramureșean Borșa, controlată de edilul Ion Sorin Timiș (PSD), a introdus în licitație un contract estimat la maximum 12,33 milioane de lei (exact: 12.337.446,08 lei, sumă care include TVA), care vizează extinderea sistemului de canalizare a apelor uzate menajere cu 4,6 kilometri în zona Complexului Turistic (de asemenea, va fi realizată o stație de pompare și racorduri la consumatorii casnici și unitățile de cazare).

 

Cea mai mare parte a finanțării necesare investiției provine din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Rețeaua de canalizare va fi realizată gravitațional, extinderea fiind proiectată pe o lungime de 4622 metri.

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 60%, metodologia de implementare de 15%, experiența managerului de proiect 10%, garanția lucrărilor 15% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 6 ani), așteaptă ofertele până la 13 noiembrie 2023 Lucrările trebuie finalizate în 30 de luni (2 ani și jumătate).

 

La începutul acestei luni, Borșa a demarat un alt proiect similar, în valoare de 10 de milioane de lei, care prevede extinderea rețelei de canalizare în cartierul Repedea, pe o lungime de circa 4,6 kilometri (se vor racorda la sistemul de canalizare 592 de case din cartier și se vor realiza 3,5 km de covor asfaltic).

 

* Foto generică: @elsetrip.com

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here