INVESTIȚIE DE 39 MILIOANE DE EURO – Ionel Bogdan: Realizarea primului AquaPark din județul Maramureș intră în linie dreaptă

5
8614

AQUAPARK – BAIA SPRIE. În ședința Consiliului Județean de astăzi, aleșii județeni au aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul privind realizarea primului AquaPark din județul Maramureș, în zona Baia Sprie. În paralel, se pregătesc cererile de finanțare, iar în luna august va avea loc depunerea proiectului, în valoare totală de peste 39 milioane de euro, spre finanțare prin Programul Operațional Regional (POR).

 

Complexul de agrement Aquapark din Maramureș va avea o capacitate totală de 3.000 de persoane (2.000 de persoane la exterior și 1.000 de persoane la interior), fiind amenajat pe o suprafață totală de 130.000 mp. Perioada de implementare a acestui proiect este de 36 de luni.
• ZONA DE AGREMENT EXTERIOARĂ, care cuprinde 2.000 de utilizatori simultan, va fi dotată cu: 3 bazine exterioare (piscină de relaxare, piscină cu valuri), bazin pentru ansamblu tobogane, spații comerciale, terenuri de sport, terase exterioare și spații verzi. De asemenea, vor fi realizate 556 de locuri de parcare pentru autoturisme, din care 26 de locuri vor fi pentru persoanele cu handicap, și alte 10 locuri de parcare vor fi destinate autobuzelor.
• CORPUL PRINCIPAL al AQUAPARK-ului, destinat pentru 1.000 utilizatori simultan, cuprinde următoarele utilități: piscină interioară cu zonă hidromasaj, bazin interior de înot, piscină de tip „Baby Pool”, destinată utilizării copiilor cu vârste de 1-7 ani, piscină pentru ansamblu tobogane de interior, piscină interioară exclusiv adulți, zonă wellnesssaună, hammam, bazine apă sărată, zonă restaurant și zonă de vestiar cu depozitare, 94 cabine de schimb și 1010 dulapuri cu sistem de închidere individual.
Facem pași concreți pentru realizarea acestui proiect, care va avea un aport pozitiv în creșterea economică, precum și diversificarea activităților de petrecere a timpului liber a maramureșenilor și a turiștilor. Mulțumesc colegilor din cadrul Consiliului Județean pentru munca și implicarea depuse pentru ca acest proiect să ajungă astăzi în acest stadiu, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, în cadrul ședinței de luni, 31 iulie 2023.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Încă o locație unde să-ți lași banii. Magazinele și ștrandurile sunt necesare, dar trebuie să ai și un venit, ca să le frecventezi.
    Poate ar trebui și niște întreprinderi care să ofere locuri de muncă, iar pe urmă ștranduri pentru distracție.

  2. O să fie super, să avem AquaPark si să nu avem cum ajunge la el. Cred că era nevoie de o șosea de centură a orașulul Baia Mare și a orașului Baia Sprie , întâi de toate.

  3. Numai după punerea în funcționare a Aqua parcului , sper să se pună și ceva supervizori profesioniști care vor cere ordine și disciplină în incintă și ( nu numai ) că pe la noi cam așa trebuie !!! …nu că ne parcăm BMW-urile în fața ștrandului ne luăm slipurile de 3000 de euro și facem ce vrem că noi suntem tari . că în țările Europene se cere acest lucru dacă ai intrat într-un AQUAPARC fi CIVILIZAT NENE !!! , nu îți BEI mințile și după aia te dai Grande că tu ești tare și ai BMW-ul parcat în fața ștrandului !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here