INVESTIȚIE – Centru cu bazin de înot, activități recreative și mini-hotel, aflat în faza de pre-execuție într-o comună din Maramureș

4
2475

CENTRU CULTURAL-SPORTIV. Administrația din comuna maramureșeană Coroieni a intrat în faza de pre-execuție a unui centru cultural-sportiv cu o suprafață dimensionată la 42 x 41 metri (lungime x lățime) și 13 metri înălțime și o suprafață construită de circa 3.200 metri, care va fi edificat cu două demisoluri (începând de la cota -6 metri), parter și două etaje și care va cuprinde și un bazin de înot și camere de cazare.

 

Noul centru, dedicat activităților sportive, culturale și de agrement, va fi edificat în apropierea Primăriei, a Sălii de Sport și a Centrului social pentru vârstnici, conturând centrul civic al comunei.

 

Conform proiectului, bazinul de înot a fost proiectat cu dimensiunile 15,4 x 25 metri, amplasat la -6 metri (demisolul 1, subteran), demisolul mai având recepție, cabine de saună uscată, sală de masaj, zone destinate șezlongurilor, vestiare pentru public și pentru antrenori, grupuri sanitare, cabinet medical. La demisolul 2 (-3 metri) va fi amplasat un bloc alimentar, cu zonă de preparare a hranei, distribuția mâncării la nivelurile superioare urmând să facă cu ajutorul unui lift.
Parterul și etajul 1 au fost compartimentate pentru activități cu caracter social și cultural (sărbători locale, evenimente etc.), iar la etajul 2 a fost amplasată zona de cazare, cu 33 de camere duble, dotate cu grup sanitar propriu – în zona centrală a clădirii se află o sală de activități recreative și o sală de jocuri.
De asemenea, în exterior se va amenaja o mică parcare (cu 16 locuri), alei pietonale și căi rutiere, spații verzi. Conform beneficiarului (Primăria Coroieni), perioada de execuție și punere în funcțiune a fost estimată la 3 ani (36 de luni), proiectul deținând deja o parte din documentele impuse de legislație, pentru celelalte fiind avansat pe circuitul de obținere.

 

Primarul Gavril Ropan a precizat, pentru 2mnews, că acest proiect din Coroieni (“unde avem deja 21 de proiecte în implementare, probabil cele mai multe din mediul rural, și mai urmează să finalizăm încă două”) “este deja inclus pe lista sinteză a CNI și este vizată finanțarea din fondurile bugetare ale Ministerului Dezvoltării, necesarul financiar fiind de peste 4 milioane de lei”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Asta cu bazine de înot în zone rurale e analzata bine dpdv a viabilitatii economice ? Construirea e una, întreținerea ulterioara din ce bani se va face ? Recea, Farcasa, Cotroceni. De unde atâția înotători cu bani ? Dacă nu sunt saune nu putem vorbi de SPA. Poate Recea are o șansă, dacă va deschide contra cost pt public, dar la restul par bani dați cu parandarat pt partide.

  2. Nu inteleg de ce nu fac fabrici si locuri de munca sa fie banii pt populatie , locuri unde sa ti cheltui banii care nu ai are multa lume . Sa faca investiti bune 10 fabrici la baia mare noi sa fie cu 50000 locuri se munca si dalar minim 6000 ron la ce preturi sunt trebuie sa faci afaceri cu statul sa traiesti bine in Romania :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here