ONLINE VS. FIZIC – Sub 20% din școlile și grădinițele din Maramureș vor fi frecventate fizic de toți elevii înscriși

0
416

CUM ÎNCEPE ȘCOALA ÎN MARAMUREȘ. Din cele 398 de unități/structuri de învățământ din județul Maramureș, doar în 78 (procentual, 19,6%) merg la școală/grădiniță toți copiii. Cele 78 de unități sau de structuri de învățământ sunt în localitățile incluse în scenariul verde, în care incidența cumulată de cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este sub 1 la mia de locuitori. Scenariul verde presupune prezența fizică a tuturor copiilor – vă reamintim că din 9 noiembrie 2020 toate școlile din România au trecut la cursuri online.

 

Conform deciziei Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș (luată în baza propunerilor Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Direcția de Sănătate Publică Maramureș), 156 de unități de învățământ/structuri din Maramureș vor desfășura cursuri în scenariul roșu. Scenariul roșu se activează la o rată de incidență de peste 3/1.000 de locuitori și prevede prezența fizică doar a copiilor de grădiniţă şi de ciclu primar, restul trecând în online.

 

De asemenea, de luni, 8 februarie 2021, 164 unități vor funcționa în scenariul galben – acesta se activează la o rată de infectare de la 1 şi până la 3/1.000 de locuitori și presupune prezența fizică la cursuri a copiilor de grădiniţă, de ciclu primar (clasele I-IV) şi din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a). Dacă incidența depășește 6/1.000 de locuitori, cursurile din unitățile de învățământ din respectiva localitate sunt sistate și se revine la învățământul exclusiv online.

 

Se poate opta pentru predarea online și în cazul copiilor din unitățile de învățământ incluse în scenariu verde, galben sau roșu dacă: elevii au contraindicaţii medicale/vulnerabilități pentru prezenţă fizică şi prezintă certificat medical; elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare; elevii prezintă simptome; profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii; profesorii prezinta simptome specifice.

 

Semestrul II se va încheia în 18 iunie.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here