INFRASTRUCTURĂ UTILITARĂ – Contract de 1 milion de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public în comuna maramureșeană Bârsana

0
611

MODERNIZARE. Administrația publică din comuna maramureșeană Bârsana a semnat un contract în valoare de 1 milion de lei (exact: 1.011.500 lei, suma include TVA), care vizează modernizarea sistemului de iluminat public, practic o completare a proiectului inițiat în 2018. Finanțarea provine din bugetul Administrației Fondului pentru Mediu.

 

Contractul a fost semnat cu firma sigheteană RGB Energy Team, specializată în instalații electrice și controlată de Simion Daniel Ilieș. În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 4,79 milioane de lei și un profit net de 583.842 lei (ambii indicatori financiari fiind record în istoria economică a firmei) realizat cu 12 angajați.

 

În 2018, în urma unor lucrări de modernizare a rețelei de iluminat public din comuna maramureșeană, realizată printr-o investiție de circa 400.000 lei din bugetul local, cele mai multe dintre vechile corpuri de iluminat (aproximativ 600, care asigurau iluminatul public pe 70% din teritoriul comunei) au fost schimbate cu corpuri noi, bazate pe tehnologia LED, cu fiabilitate mai mare, randament mai bun și consum scăzut de energie electrică.

 

Acum vor fi înlocuite cu corpuri de tip LED aproximativ 350 de corpuri de iluminat clasice (din zonele în care nu au fost înlocuite în 2018). De asemenea, proiectul investițional prevede montarea unui sistem de comandă și diagnoză, modifică punctele de aprindere… Practic, se va pune implementa sistemul de telegestiune. Corpurile demontate se vor remonta în locurile în care până acum nu exista iluminat public, în acest sens rețeaua de iluminat public din comună fiind extinsă (s-au montat deja stâlpi în zonele Bradova și Calăi și urmează Valea Caselor și zona La Piatră), a explicat, pentru 2mnews, primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.

* Foto generică: @ctnews.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here