INFRASTRUCTURĂ – Investiție de 11 milioane de lei în extinderea rețelelor de apă-canal dintr-o comună maramureșeană

1
319

CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Administrația publică din comuna maramureșeană Oncești, controlată de edilul Matei Godja, a introdus în licitație un contract estimat la peste 11 milioane de lei (exact: 11.168.696,04 lei, sumă care include TVA) și care vizează extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare.

 

Conform proiectului, rețeaua de apă potabilă va fi extinsă cu circa 2,5 kilometri și vor fi branșate 185 de locuințe (investiția mai presupune o stație de pompare îngropată, 5 hidranți supraterani, 13 cămine de vane), iar reteaua de canalizare va fi extinsă cu circa 1,8 kilometri, urmând să racordeze 232 de gospodării (investiția mai presupune colectoare gravitaționale, 3 stații de pompare, 176 de cămine de vizitare și 18 cămine de intersecție). Traseele subtraversează drumul județean DJ186 și Valea Iza, extinderile fiind prevăzute pe străzile pe care nu au existat niciodată astfel de rețele de utilități.

 

Contractul, pentru care se așteaptă ofertele constructorilor până la 11 august 2023, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 70%,  garanția lucrării 15% – care va fi cuprinsă între 3 ani și 5 ani -, timpul de finalizare a investiției 15% – care va fi cuprins între 2 ani și cel mult 3 ani).

 

* Foto: @Info Turism Oncești

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Se fac pe băbi mulți și foarte proasta calitate… Nu apuca sa între în folosință ca deja trebuie schimbate pompe, țevi etc este o lucrare de te doare capul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here