ÎNCĂ O ÎNCERCARE – Fosta secretară a PSD Maramureș, Rodica Covaci, trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție, a fost scoasă de sub control judiciar și va fi judecată în stare de libertate: decizia nu este definitivă

0
679
Rodica Monica Covaci

TRAFIC DE INFLUENȚĂ – PSD MARAMUREȘ. Marți, 16 ianuarie 2024, completul Secției Penală a Tribunalului Maramureș care judecă speța în care Rodica Monica Covaci, fosta secretară a PSD Maramureș, este judecată pentru infracțiuni de corupție (trafic de influență – 6 acte materiale), a dispus, pentru a doua oară, revocarea controlului judiciar, aceasta urmând să fie judecată în continuare în stare de libertate dacă procurorii nu vor contesta cu succes hotărârea instanței de la Baia Mare.

 

Aceasta este cea de-a doua hotărâre de acest fel a Tribunalului Maramureș, după cea din 21 noiembrie 2023, atunci procurorii au contestat decizia revocării controlului judiciar (cea mai ușoară măsură preventivă) și au avut câștig de cauză, contestația fiind admisă de Curtea de Apel Cluj la 29 noiembrie 2023, când magistrații clujeni au desființat hotărârea Tribunalului Maramureș menținând-o pe Covaci sub control judiciar.

 

Covaci, care a fost ridicată în 15 decembrie 2022 chiar din sediul partidului de polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, a stat 53 de zile în arest, apoi circa 3 luni a fost plasată în arest la domiciliu (în perioada 8 februarie – 4 mai 2023), iar de aproximativ 7 luni și jumătate este sub control judiciar (din 4 mai 2023).

 

Ea a fost trimisă în judecată la 30 decembrie 2022, împreună cu alte două persoane (Simona Alina Vaida și Maria Coste), pentru trafic de influență în formă continuată (6 acte materiale). După arestarea sa, capii PSD Maramureș s-au grăbit să se dezică de ea, acreditând ideea că femeia nu ar avea niciun statut oficial la partid, deși tot orașul știe că era secretara filialei județene, care deținea cheiele sediului județean, încasa și înregistra cotizații, donații, sponsorizări, emitea chitanțe, făcea plăți, cafele și curățenie, convoca ședințe ș.a.m.d.

 

Conform rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, în perioada 2017-2020, Covaci ar fi pretins și primit 9.700 euro și 300 de lei de la 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare.

 

În schimbul banilor, Covaci (PSD Maramureș) a promis că va rezolva promovarea unor persoane care nu aveau pregătirea corespunzătoare a unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, sau că va urgenta emiterea unor acte de identitate în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here