IMPLICARE – Zeci de refugiați din Ucraina au fost cazați în centrul de la Sighetu Marmației amenajat de senatorul Dan Ivan

0
487
Dan Ivan

REFUGIAȚII DIN UCRAINA. Recunoștința și gratitudinea de pe chipurile unor oameni care luptă cu deznădejdea. De asta au avut parte voluntarii implicați în primirea refugiaților, la intrarea acestora în Maramureș, prin vama Sighetu Marmației, în ultimele două săptămâni. Mobilizați exemplar, susținuți de autorități și reprezentanți ai mai multor ONG-urilor, voluntarii locali prezenți în punctele de primire a vecinilor din Ucraina au realizat că diferențele culturale, de limbă, naționalitate sau de altă natură sunt bariere inexistente atunci când o comunitate se mobilizează, unindu-și eforturile pentru salvarea de vieți omenești. Nici politicul, nici funcțiile deținute, nici situația materială nu au mai contat pentru cei implicați în ajutarea refugiaților din țara vecină, după cum a mnționat Sorin Petrovan, unul dintre sighetenii dedicați total cauzei ucrainene.

 

Avem sentimentul împlinirii, văzând că am putut ajuta oameni veniți din toată Ucraina, inclusiv din marile centre urbane, aflate acum sub asediul rusesc: Kiev, Harcov, Zaporojie etc. Sunt în principal femei și copii, dar și bărbați. Fiecare are povestea sa, iar ascultând prin ce au trecut acești oameni te înfiori și mă bucur că la plecare s-au despărțit de noi cu zâmbete pe fețe și chiar cu lacrimi de fericire văzând că vecinii de la sud de Tisa i-au primit cu căldură.

“La solicitarea senatorului Dan Ivan, am amenajat biroul parlamentar pus la dispoziție de acesta pentru a primi refugiații. Colegii mei din Organizația Municipală Sighetu Marmației a USR au dovedit un devotament exemplar, pentru care merită toată aprecierea. Biroul transformat în centru de primire refugiați poate găzdui 10 persoane simultan, iar până acum au fost cazate aici zeci de persoane. Unele au stat chiar 3-4 nopți, până au găsit o cale de a merge mai departe”, a declarat Sorin Petrovan.

 

Senatorul Dan Ivan și-a exprimat mulțumirea pentru munca depusă la Sighet și a admis că impactul schimbării destinației biroului său parlamentar a fost mai mare decât s-a așteptat inițial. „Sunt două camere în acel spațiu, unde am dus mai multe paturi pentru cazarea refugiaților. Cu ajutorul voluntarilor, administrației locale și ONG-urilor am reușit să asigurăm în centrul respectiv liniște, confort, hrană și chiar asistență medicală.

 

Le sunt recunoscător tuturor celor din Sighet cu care am colaborat în această privință, mai ales că au arătat o incredibilă disponibilitate, indiferent de ora din zi sau noapte la care le-am solicitat sprijinul. Nu am crezut că vor fi atâtea persoane cazate acolo, dar iată că, din păcate, războiul face în continuare victime și ne așteptăm să vină refugiați în săptămânile următoare. În funcție de modul în care se vor derula evenimentele, sunt pregătit să transform și biroul parlamentar din Baia Mare în spațiu pentru refugiați”, a declarat senatorul Dan Ivan.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here