ÎN 6 ZILE – Deputatul Darius Pop: Peste 900 de maramureșeni au primit consultații gratuite în cadrul Caravanei Medicale AUR

0
187

MARAMUREȘ. Caravana medicală AUR a ajuns în județul Maramureș pentru 6 zile. În perioada 25-30 martie, programul Spitalului mobil a fost următorul: 25-26 martie, în comuna Copalnic-Mănăștur, 27-28 martie, în comuna Poienile de sub Munte și 29-30 martie, în comuna Săcel.

 

În cele 6 zile de activitate în județul Maramureș, în cadrul Spitalului mobil AUR au fost consultați peste 900 de cetățeni – oameni simpli care sunt afectați în mod direct de sistemul medical deficitar din Maramureș, cu personal insuficient și infrastructură învechită.

 

Coordonatorul Caravanei medicale AUR este doamna doctor Cristina Butura, un medic profesionist, devotat acestei profesii nobile, care a venit tocmai din Anglia pentru a se alătura acestui proiect de suflet al echipei AUR.

 

„Faptul că sute de maramureșeni au venit încă din primele zile la consultații pentru diferite afecțiuni, ne confirmă încă o dată un lucru deja știut: sistemul medical din Maramureș se confruntă cu deficiențe grave, de la infrastructură, la personal medical și auxiliar insuficient.

 

Este de neacceptat faptul că în 2024, oamenii nu au acces la servicii medicale și nu își permit nici măcar un control periodic, de rutină, pentru a vedea care este starea lor de sănătate. În satele din Maramureș sunt bunicii noștri, pe care actuala conducere a județului i-a uitat, iar pentru acest lucru trebuie să răspundă în fața maramureșenilor, la alegerile din 9 iunie 2024.

 

Noi, echipa Partidului AUR, suntem dedicați creării unui sistem medical mai accesibil și eficient pentru toți, indiferent de statutul socio-economic sau de locul de reședință”, a transmis deputatul Darius Pop, candidat AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș.

 

În cadrul Caravanei Medicale a partidului AUR, maramureșenii au putut beneficia gratuit de servicii medicale de stomatologie, oftalmologie, analize de sânge, ecografie și medicină generală.

 

Biroul parlamentar al deputatului Darius Pop



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here