IDENTITĂȚILE CONTRACTORILOR – A fost atribuit contractul de modernizare a sediului Poliției Orașului Borșa, investiție de 2,85 milioane de lei

0
459

POLIȚIA BORȘA. Poliția Orașului Borșa își va moderniza sediul (imobil construit în anul 1989 și localizat pe strada Lăzuci nr. 6) în urma unei investiții de 2,85 milioane de lei (exact: 2.850.092 lei, sumă care include TVA), în acest sens în 27 iulie 2023 fiind semnat un contract cu asocierea de firme Nord Proiect Expert SRL & Beninstal SRL & Arcon Pro-Design SRL, care prevede proiectare și execuție pentru reabilitare termică și modernizare a sediului.

 

Cea mai mare parte a banilor provine din fonduri europene nerambursabile, acordate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru a câștiga contractul, asocierea declarată câștigătoare de Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a sublicitat cu 11,85% din valoarea estimată de beneficiar (au fost două oferte declarate conforme, iar prețul a avut o pondere procentuală în atribuire de 85%). Contractul trebuie finalizat în 14 luni.

 

Ce se face

 

Clădirea are regim de înălțime P+1E (dimensiuni 30,4 m x 9,4 m), cu o suprafața construită la sol de 284.00 mp și prin reabilitarea este vizată o economie a consumului de energie termică de 11.128,28 euro/an (circa 1.000 euro/lună). De asemenea, prin soluțiile de îmbunătăţire a performanţei energetică se urmăreşte reducerea de circa cinci ori a consumurilor energetice pentru încălzire.

 

Specific, contractul prevede termoizolarea anvelopei şi reabilitarea/modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, preparare apă caldă de consum şi iluminat, acestea vizând reducerea consumurilor energetice.

 

Practic, configurația existentă a încăperilor va fi modificată, va fi reparată șarpanta și se vor înlocui acoperișul și sistemele de scurgere a apelor pluviale, tâmplăria exterioară și interioară. De asemenea, vor fi modernizate instalațiile electrice (se va instala un sistem de management energetic), se vor repara pardoselile, pereții (care vor fi termoizolați), instalațiile sanitare și vor fi instalate sisteme de stingere a incendiilor şi de alarmare în caz de incendiu și împotriva efracției.

 

Identități: cine sunt câștigătorii

 

Nord Proiect Expert SRL este înregistrată în Vișeu de Jos (inițial, firma a fost înregsitrată în Borșa), este specializată în lucrări de construcții a clădirilor și este controlată de Dan Ioan Ștețco. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 1,98 milioane de lei și un profit net de circa 500.000 lei (ambii indicatorii fiind record în istoria economică a firmei), realizat cu 10 angajați.

 

Beninstal SRL este înregistrată în Borșa, este specializată în lucrări de instalații (sanitare, de încălzire și de aer condiționat) și este controlată de Ioan Benone Danci. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 630.552 lei și un profit net de 1.722 lei, realizat cu 7 angajați.

 

Arcon Pro Design SRL este înregistrată în Vișeu de Sus, este specializată pe lucrări de ingineri și consultanță tehnică și este controlată de Radu George Bota (91%) – asociat minoritar este sigheteanul Alin Vasile Raț (9%). În 2022, firma (care va realiza partea de proiectare și consultanță tehnică pentru acest obiectiv de investiție) a raportat o cifră de afaceri de 4,46 milioane de lei și un profit net de 1,21 milioane de lei (ambii indicatori fiind record în istoria economică a firmei), realizat cu 5 angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here