DENUMIRE SCHIMBATĂ – Casa Tineretului din Baia Mare se va numi Centrul Cultural Maramureș

0
991

DECIZIE. Proprietarul Casei Tineretului din Baia Mare, Consiliul Județean (CJ) Maramureș, schimbă denumirea istorică a imobilului în Centrul Cultural Maramureș. Joi, 7 martie 2019, forul deliberativ al municipiului (Consiliul Local) își va da acordul pentru modificarea denumirii solicitată de proprietar – deși nu prea există vreo explicație rațională sau legislativă pentru acordarea acceptului.

 

Casa Tineretului, clădire impozantă a cărei edificare s-a finalizat în 1988, fiind în administrarea UTC Maramureș, apoi a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret (FJT) – persoană juridice de utilitate publică care a preluat o parte din patrimoniul defunctului UTC – și, din 2017,  în urma unei decizii definitive a magistraţilor Curţii de Apel Cluj, în proprietatea CJ Maramureş, este situată pe Bulevardul Unirii nr. 13.

 

În martie 2018, CJ Maramureș a preluat Casa Tineretului și a anunțat elaborarea unui Studiu de Fezabilitate pentru reabilitarea şi modernizarea celor două clădiri ale complexului, care trebuie efectuate cu maximă urgență. A trecut un an și, în afară de curățenie, n-au făcut nimic. Ca totuși să mimeze că fac ceva, îi schimbă denumirea.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here