DENUMIRE SCHIMBATĂ – Casa Tineretului din Baia Mare se va numi Centrul Cultural Maramureș

0
522

DECIZIE. Proprietarul Casei Tineretului din Baia Mare, Consiliul Județean (CJ) Maramureș, schimbă denumirea istorică a imobilului în Centrul Cultural Maramureș. Joi, 7 martie 2019, forul deliberativ al municipiului (Consiliul Local) își va da acordul pentru modificarea denumirii solicitată de proprietar – deși nu prea există vreo explicație rațională sau legislativă pentru acordarea acceptului.

 

Casa Tineretului, clădire impozantă a cărei edificare s-a finalizat în 1988, fiind în administrarea UTC Maramureș, apoi a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret (FJT) – persoană juridice de utilitate publică care a preluat o parte din patrimoniul defunctului UTC – și, din 2017,  în urma unei decizii definitive a magistraţilor Curţii de Apel Cluj, în proprietatea CJ Maramureş, este situată pe Bulevardul Unirii nr. 13.

 

În martie 2018, CJ Maramureș a preluat Casa Tineretului și a anunțat elaborarea unui Studiu de Fezabilitate pentru reabilitarea şi modernizarea celor două clădiri ale complexului, care trebuie efectuate cu maximă urgență. A trecut un an și, în afară de curățenie, n-au făcut nimic. Ca totuși să mimeze că fac ceva, îi schimbă denumirea.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ