HANDBAL – Trei jucători ai Minaur Baia Mare, chemați de Xavier Pascual la un stagiu de pregătire în vederea selecției lotului național al României

0
233
Andrei Buzle, Călin Căbuț și Tudor Buguleț

STAGIU. Andrei Buzle (inter stânga), Călin Căbuț (centru) și Tudor Buguleț (extremă dreapta) au fost chemați la București, pentru un stagiu de pregătire centralizată a lotului național de seniori. Antrenorul principal al naționalei de handbal masculin a României, Xavier Pascual Fuertes (care este și antrenorul formației campioană Dinamo București și care a semnat astăzi, 6 septembrie 2021, cu FRH, un contract valabil pe 3 ani, obiectivul tehnicianului spaniol fiind calificarea la Jocurile Olimpice), a convocat pentru această acțiune, care durează până în 8 septembrie, 32 de sportivi care activează la cluburile din România.

 

Pascual (53 de ani), fost portar al FC Barcelona și al naționalei Spaniei, îl înlocuieşte la conducerea tehnică a naționalei României pe Rareş Fortuneanu, al cărui mandat s-a încheiat în mai, după ratarea calificării la Campionatul European – EHF EURO 2022, și a mai fost selecţioner al României în perioada 2016-2018. În palmaresul său de antrenor sunt 5 titluri de campion mondial al cluburilor, 3 trofee ale Ligii Campionilor, 11 titluri naţionale (Liga ASOBAL), 10 Cupe ale Regelui, 10 Supercupe ale Spaniei, 10 Cupe ale Spaniei, 3 Ligi ale Pirineilor, 8 Supercupe ale Cataloniei.

 

Foto: @ehfec.eurohandball.com

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here