STRATEGIE – O firmă din Maramureș se listează la bursă: acțiunile intră la tranzacționare începând de miercuri, 8 septembrie

0
1534

BURSĂ. Firma maramureșeană de inginerie în domeniul tratării și epurării apei Adiss SA, cu capital autohton și sediul social înregistrat în Tăuții Măgherăuș (unde deține un Complex Tehnologic pe o suprafață de 30.000 mp), intră pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), acțiunile fiind introduce la tranzacționare, sub simbolul bursier ADISS, începând de miercuri, 8 septembrie 2021, pe piața AeRO.

 

Firma a fost înființată în 1993 de inginerii băimăreni Cornel Raț și Damian Constantin, împreună cu economistul Ioan Simijdean, inițial ca firmă de proiectare în domeniul tratării și epurării apei. Din 2010, după decesul inginerului Cornel Raț, conducerea firmei a fost preluată de fiul său, Cristian Raț (care în acest moment deține 75% din acțiunile firmei).

 

În 2020, firma a avut o cifră de afaceri de 40,43 milioane de lei și a raportat un profit net de circa 657.000 lei, realizat cu 64 de angajați. Listarea pe BVB vine după ce în vara acestui an firma și-a majorat capitalul cu 6,36 milioane de lei după ce a vândut 4,24 milioane de acțiuni la prețul de 0,5 lei/acțiune, în urma unui plasament privat.

 

Adiss se autorecomandă ca fiind o firmă care poate rezolva orice problemă în domeniul apei, în baza unei experiențe de 27 de ani. Compania băimăreană produce stații compacte și echipamente de proces, dar implementează și gestionarea completă a proiectelor din domeniul tratării și epurării apei (proiectare, producție, consultanțp, service, operare). Firma are un parteneriat de peste 20 de ani cu liderul global Huber și a proiectat sau construit peste 300 de stații de tratare și epurare a apei în județele Maramureș (Tăuții Măgherăuș), Argeș, Timiș, Vaslui, Hunedoara, Tulcea, Gorj, Harghita, Iași, Cluj etc.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here