GALERIE FOTO – CSM Sighetu Marmației pierde în Bihor, după ce a condus timp de 70 de minute

0
310

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 9 septembrie 2022, ora 17.00, Stadionul Comunal din Sânmartin (jud. Bihor), în meci contând pentru etapa a 3-a a Liga a III-a fotbal, Seria a 10-a, CS Lotus Băile Felix a învins, cu 2-1 (0-1), CSM Sighetu Marmaţiei. Partida, arbitrată la centru de Mircea Ardelean din Arad, a opus echipele de pe locurile 5 (Lotus) și 7 (Sighetu Marmației) și a fost prologul etapei, restul partidelor din serie urmând să se dispute sâmbătă, 10 septembrie.

 

Elevii lui Adrian Iencsi au reușit o partidă foarte bună (pentru nivelul Ligii a III-a), deschizând repede scorul, din penalty, acordat în urma unui fault clar asupra tânărului atacant central al sighetenilor, Leonardo Norbert Mitruscsák (21 de ani) – transferat în vară de la formația maghiară Kazincbarcika și testat și de Dinamo București. Marcator (din 11 metri): mijlocașul băimărean Cătălin Marius Tutuța (23 de ani), cel venit în februarie 2022 chiar de la Lotus Băile Felix, echipă care-l transferase în toamna anului precedent de la Progresul Șomcuta Mare, dar care nu l-a păstrat în lot decât 5 luni. Acesta a fost și scorul la pauză, iar fanii gazdelor sperau într-o revenire în cea de-a doua repriză.

 

O a doua repriză în care, în pofida speranțelor bihorenilor, prima mare ocazie de gol le-a aparținut tot oaspeților, sighetenii trecând milimetric pe lângă cel de-al doilea gol, Mitruscsák (foarte activ) reluând în min. 58 puțin pe lângă poarta lui Adrian Barabaş o centrare excelentă a lui Tutuța.

 

Apoi, însă, cei care reușesc să înscrie, la prima lor mare ocazie de gol, sunt gazdele: în min. 72, Florin Pop reușește o pasă în careul mare al sighetenilor, care-l găsește liber în poziție centrală pe experimentatul atacant central Claudiu Codoban (34 de ani, revenit în lotul celor din Sânmartin după o jumătate de sezon la echipa germană FC Süderelbe 1949 EV din Hamburg, care activează în Liga a V-a germană), iar acesta, nemarcat, înscrie cu siguranță, învingându-l pe tânărul portar moldovean Lucian Cebotari (adus în vară de la Viitorul Cluj).

 

Și când totul se îndrepta spre un egal realtiv echitabil (gazdele au fost mai active în repriza a doua), în min. 87 Răzvan Creț, lăsat nemarcat la 7 metri de poartă (și el în poziție realtiv centrală), marchează cu lejeritate dintr-o centrare tratată visător de fundașii centrali sigheteni. În min. 90, Codoban a fost la un pas să realizeze dubla, printr-un lob de la mijlocul terenului care a trecut peste Cebotari (ieșit la linia de 16 metri), dar și puțin pe lângă poarta sighetenilor. În minutul următor, primul al prelungirilor, Mădălin Popa, căpitanul gazdelor, primește al doilea cartonaș galben și este eliminat pentru cumul de cartonașe și Lotus rămâne în inferioritate numerică, dar s-a dovedit a fi prea târziu pentru ca nou-promovata CSM să egaleze.

 

Un meci pe care doar lipsa de experiență nu l-a dus spre un deznodământ pozitiv pentru sigheteni (poate și schimbările efectuate de antrenorul Iencsi prea devreme și în contextul unei bănci tehnice compuse din jucători încă neomogenizați), deși aceștia ar fi meritat măcar un punct.

 

Lotus Băile Felix – CSM Sighetu Marmației: 2-1 (0-1), au marcat Claudiu Codoban (min. 72), Răzvan Creț (min. 87) / Cătălin Marius Tutuța (min. 3 – 11 m).

 

În etapa următoare, a 4-a, în 17 septembrie, de la ora 17.00, CSM Sighetu Marmației joacă pe teren propriu cu CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud.

 

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here