FOTBAL – Minaur Baia Mare începe campionatul cu victorie în deplasare, iar Șomcuta Mare, cu o înfrângere usturătoare pe teren propriu

0
794

LIGA A III-A. În prima etapă a Ligii a III-a, cele două echipe maramureșene, Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare au avit rezultate diametral opuse. Băimărenii s-au impus (deși greu, în ultimele minute) la Dej, unde au întâlnit Someșul, iar șomcutenii au fost surcalasați, rușinos, de SCM Zalău, una dintre candidatele la promovarea la barajul pentru Liga a II-a.

 

Minaur, victorie la Dej

 

La Dej, pe Baza Sportivă Vad Arena, Minaur a întâlnit cea de-a doua echipă a orășelului Dej, Someșul, cea care anul trecut, în primul sezon în Liga a III-a a încheiat pe locul 7. Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu: Gudea – Potcoavă, Oiță, Lazăr, Simion, Bura, Chinde, Micaș, Donca, Văsălie, Batchabi-Nana. Gazdele au deschis scorul prin șutul lui Cristea (min. 9), din afara careului, dar băimărenii au egalat extreme de repede prin Alin Văsălie (min. 10, centrare reluată din careul mare, cu capul), stabilind și scorul final al primei reprize.

 

Băimărenii s-au impus datorită finalului mai bun (și mai norocos). Teut marchează spre sfîrșitul jocului, reluând din careu un șut centrare (min. 89). Scorul a fost stabilit în ultimul minut, de Bura, cu o boltă peste portarul Pop, care a degajat greșit. Someşul Dej – Minaur Baia Mare: 1-3 (1-1), au marcat Raul Cristea (min. 9) / Alin Văsălie (min. 10), Arthur Teut (min. 89), Adrian Bura (min. 90).

 

Progresul, surclasată pe teren propriu

 

Nici cei mai pesimiști suporteri ai șomcutenilor nu aveau să prevadă ce s-a întâmplat în prima etapă a campionatului cu favoriții lor. Progresul a întâlnit la Șomcuta Mare echipa sălăjeană SCM Zalău, una dintre cele mai bune ale seriei și în ediția trecută. Cu toate acestea, scorul scutește de orice comentariu suplimentar: 1-8 (0-3). Parcă sălăjenii au vrut să se răzbune pe eliminarea suprinzătoare din Cupa României, când au pierdut cu CA Oradea.

 

Antrenorul maramureșenilor, Vasile Oană, a început partida cu următoarea formulă: Roșianu – Lihet, Tutuță, Bud, Pașca, Busică, Balmoș, Piroska, Batin, Szecvi, Jeler. Practic, meciul s-a desfășurat în majoritatea timpului la poarta lui Roșiianu, învins prima oară în min. 4, de Sergiu Pop, care a pus latul, imparabil, la centrarea lui Gorovei. Primul sfert de oră a fost marcat de un nou gol al aceluiași Pop, care avea să semneze un hattrick în doar o repriză, în min. 40 reușind un lob de generic de la 23 de metri. Cu scor de forfait s-a intrat la vestiare, singura problem care se punea fiind scorul meciului, învingătoarea fiind decisă în prima repriză.

 

De abia a început cea de-a doua parte a jocului, că Meșter a înscris pentru 0-4, după un șut de la linia de 16 metri (min. 48). Apoi a fost rândul lui Negruț (intrat în min. 36, în locul lui Jurj, accidentat grav în urma unei ciocniri cu un fundaș al gazdelor – a fost transportat la spital) să iasă la rampă cu un șut din interiorul careului mare: 5-0 (min. 67) – gol anticipat de șutul în bară din min. 63. Și Negruț avea să semneze un hattrick, între golurile sale din minutele 78 și 91 intercalându-se doar golul șomcutenilor (înscris în min. 70, de Denis Lihet – centrare reluată din careul mic, prin alunecare) și cel al fundașului Dan Berci (min. 76), din lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri, perfect executată.

Progresul Şomcuta Mare – SCM Zalău: 1-8 (0-3), au marcat Denis Lihet (min. 70) / Sergiu Pop (min. 4, 15 și 40), Cosmin Meşter (min. 48), Sergiu Negruţ (min. 67, 78 și 90+1), Dan Berci (min. 76). Așa s-a scris istoria meciului terminat la cea mai mare diferență de scor din prima etapă a Ligii a III-a.

 

* Foto: @ Someșul Dej

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here