FAPT – Primăria Baia Mare, peste o jumătate de milion de lei pentru Planul Urbanistic din zona fostului combinat: câștigătorul, stabilit prin concurs

0
1350

CONCURS PENTRU PUZ. Primăria Baia Mare și-a anunțat disponibilitatea de a plăti peste o jumătate de milion de lei (cel mult 480.000 de lei + TVA) pentru proiectarea Planului Urbanistic Zonal din arealul cuprins între fostul combinat Cuprom și strada Oborului. Câștigătorul contractului va fi stabilit în urma unui concurs de proiecte, care a fost introdus deja pe plaforma de licitații publice SEAP și care are fixat ca termen limită pentru primirea ofertelor 12 martie 2021.

 

Subliniere: acest concurs pentru soluția urbanistică de modificare a zonei Cuprom-Oborului din Baia Mare a mai fost încercat și anul trecut, în februarie 2020, dar a fost anulat fără desemnarea unui câștigător. Atunci se oferea 190.000 de lei + TVA pentru contractul PUZ-ului. Nu s-a prezentat nimeni, sau nimeni care să ofere o soluție pe placul autorității. Așa că s-a băgat ideea la naftalină pentru un an și a fost scoasă acum, cu o alocare mult mai substanțială: 480.000 de lei + TVA. Poate devine atractivă…

 

Conform regulamentului, la concurs trebuie să participe minimum 3 proiecte, însă dacă sunt mai puțini candidați, Primăria poate menține, sau anula concursul, în funcție de cum dorește. Motivația achiziției (PUZ-ul Cuprom-Oborului) este explicată prin necesitatea “elaborării unor proiecte viitoare, care vor constitui suport pentru accesarea de fonduri externe”.

 

Câștigătorul, care va primi contractul de realizare al PUZ-ului Cuprom-Oborului (și suma de peste o jumătate de milion de lei), va fi decis de un juriu format din Izabella Mihaela Morth (arhitect șef al municipiului Baia Mare), Bakk Andrei (șef serviciu Autorizare Construcții din Primărie), Mirela Ionce (șef Serviciu Dezvoltare Urbană din Primărie) și Oksana Florescu (arhitect – fostă arhitect șef al județului).

 

În cazul unei egalități de puncte între proiecte, ierarhizarea se va face după oferta financiară cea mai mică. Câștigătorul concursului de soluții pentru PUZ-ul Cuprom-Oborului va semna contractul cu Primăria Baia Mare, decizia juriului fiind obligatorie în acest sens, și va avea la dispoziție 10 luni pentru elaborarea acestuia. Banii pentru PUZ vor fi plătiți din bugetul local (adică din pușculița orașului).

 

Subliniere: de-a lungul timpului, municipalitatea Băii Mari a mai organizat concursuri de soluții neconcretizate în vreun fel, fie fiindcă pentru că a fost făcut, dar nu a fost implementat (adică n-a fost realizat concret – vezi Piața Revoluției/Centrul Nou), fie pentru că le-a anulat fără să desemneze un câștigător (că nu s-a prezentat nimeni, sau că nu le-a plăcut nicio soluție – iată câteva de dată recentă: PUZ cartier de locuinţe pentru tineri – Grivița/Colonia Topitorilor; PUZ Vidra – Baraj – Firiza; amplasarea monumentelor de for public Porțile Orașului; amplasare monument Memorialul Holocaustului; reconfigurarea zona Gării și, spuneam, chiar cel prezentat în această scriere, încercat și în februarie 2020, finalizat fără câștigător).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here