FAPT – Deputatul Darius Pop a condus protestul de la Baia Mare al membrilor și simpatizanților AUR faţă de intenţia coaliţiei de guvernare de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare

0
513

PROTEST ÎMPOTRIVA COMASĂRII ALEGERILOR. Miercuri, 7 februarie 2024, circa 300 de membri şi simpatizanţi ai partidului Alianţa pentru Unirea României (AUR) Maramureș au protestat în fața sediului PSD Maramureș faţă de intenţia coaliţiei de guvernare de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare.

 

„După 34 de ani de așa-zisă democrație, suntem de fapt într-un neo-comunism pe care l-au menținut învățăceii lui Ion Iliescu și ai altor fosile comuniste. În 2024, România încă nu este o ţară liberă, încă se pune pumnul în gură politic, încă vor şi încearcă cu orice preţ să ne închidă gura, tocmai că le este frică de AUR şi de forţa românilor care s-au săturat de minciună, s-au săturat de hoţie, s-au săturat de metehnele lor vechi, comuniste, pe care le-au învăţat de la ai lor profesori”, a declarat deputatul Darius Pop în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare, locul de la care a pornit marșul de protest.

 

În procesiunea până la sediul social-democraților din Maramureș, cei de la AUR au purtat bannere care îi reprezentau pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, încadrați de simboluri comuniste și tăind din Constituția României. În fața sediului PSD Maramureş, AUR Maramureş au aprins lumânări și candele și au depus un sicriu, simbol al îngropării democraţiei.

 

În replică, pesediștii au dispus ca cei din TSD să lipească pe sediul lor afișe cu înscrisurile: Nu primim bătăuși! Și Zero legi, doar violuri. În fața sediului PSD, cei de la AUR au scandat „Afară, afară cu hoții din țară!” și „PSD, o mizerie!”, iar deputatul Pop a reamintit dubla măsură cu care este decisă acum comasarea alegerilor, după ce în urmă cu 12 ani o propunerea similară a fost respinsă ca neconstituțională de PSD și PNL, atunci când aceasta a fost cerută de Guvernul PD condus de actualul lider liberal Emil Boc.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here