EXCLUSIV – Analiză: cum a evoluat pandemia de coronavirus în Maramureș în ultimele 3 luni și cu cât a crescut rata de răspândire a virusului în județ

0
782

CORONAVIRUS. În 26 februarie 2020 a fost anunțat public primul caz de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României: un bărbat în vârstă de 20 de ani, din județul Gorj, care a intrat în contact cu un italian diagnosticat cu această boală și care vizitase România în perioada 18-22 februarie.

 

În 27 februarie 2020 este înregistrat primul caz de infectare cu noul coronvirus din județul Maramureș: un bărbat în vârstă de 45 de ani, revenit din Italia în 25 februarie, simptomatic, transferat la Centrul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca (rezultatul pozitiv al testului, făcut public în 28 februarie) – era al treilea caz pozitiv din România.

 

În 16 martie se instituie în România starea de urgență (avea să dureze două luni, până în 16 mai, și să fie urmată de starea de alertă, în vigoare și astăzi).

 

Iată cum a evoluat pandemia de COVID-19 (cauzată de virusul SARS-CoV-2, noul coronavirus) în ultimele 3 luni (în perioada 2 aprilie – 2 iulie) în județul Maramureș:

 

* 2 aprilie: 39 de persoane infectate.

* 2 mai: 74 de persoane infectate, 1 deces, 54 de persoane vindecate. Erau 19 cazuri active.

* 2 iunie: 100 de persoane infectate, 5 decese, 81 de persoane vindecate. Erau 14 cazuri active.

* 2 iulie: 203 persoane infectate, 7 decese, 142 de persoane vindecate. Sunt 54 de cazuri active.

 

În ultimele 3 luni, numărul persoanelor infectate a înregistrat o creștere procentuală de peste 500% (adică de 5 ori) – numeric, creșterea este de 159 de persoane. Aceasta este rata de răspândire a noului coronavirus în județ, cu sublinierea că au fost luate în calcul doar cazurile descoperite și confirmate oficial de instituțiile abilitate ale statului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here