EXCLUSIV – A fost stabilit numărul exact de alegători cu drept de vot din 9 iunie, din județul Maramureș: 420.106, numărul real e mult mai mic, datele fiind false

3
421

DEMONSTRAȚIA UNUI FALS. Conform datelor oficiale finale ale Recensământului din 2021, județul Maramureș avea la acel moment o populație de 461.290 de locuitori. În ultimii 3 ani, regresul demografic a continuat și în Maramureș. Implicit, situația actuală ar trebui să se oglindească în orice bază de date publică (în România sunt mai multe, neexistând două similare, din cauza incompetenței, a minciunii și a intereselor celor care conduc țara). Dintre aceștia, potrivit datelor oficiale finale din Registrul electoral au drept de vot 420.106 maramureșeni. Ceea ce înseamnă că în județ ar exista doar 41.184 de copii/adolescenți și persoane cărora le-a fost luat dreptul de vot.

 

Să vedem, tot potrivit informațiilor oficiale câți copii/adolescenți sub 18 ani sunt în Maramureș. Doar în statistica oficială a Inspectoratul Școlar Județean Maramureș sunt înscriși în anul școlar 2023-2024 63.473 de copii (defalcat: 11.930 sunt în grădinițe – preșcolari, 19.314 sunt în învățământ primar, 16.554 de elevi sunt în învățământul gimnazial, 13.337 sunt în clase de liceu și 2.338 în învățământul profesional).

 

În plus, există și copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, care nu sunt incluși în statistica IȘJ Maramureș. Numărul acestora, este de minim 12.128 (calculat de 2mnews în baza registrului oficial statistic al născuților vii din județ în perioada 1 ianuarie 2021 – 31 ianuarie 2024).

 

Și acum să recapitulăm împreună aritmetic: 63.473 (preșcolari + școlari) + 12.128 (copii cu vârste de 0-3 ani) = 75.601 (copii/persoane fără drept de vot). De amorul artei, să considerăm că evoluția demografică a județului Maramureș este de stagnare și nu de regres accentuat, așa cum este, fapt adeverit inclusiv de statisticile publice ale instituției abilitate. Deci, de la recensământ încoace, să zicem că nu suntem mai puțini, cum suntem de fapt, ci avem aceeași populație. Să ne întoarcem la ora de aritmetică:  461.290 (locuitori, potrivit recensământului) – 75.601 copii (persoane fără drept de vot) = 385.689. Cel mult acesta ar trebui să fie numărul real al persoanelor cu drept de vot în Maramureș.

 

Însă în Registrul electoral, sunt înscriși cu 34.417 persoane mai multe. Procentual, asta înseamnă o gonflare artificială cu aproape 9%. Rețineți că acest calcul a fost făcut în baza numărului de locuitori stabilit în 2021, de atunci regresul demografic l-a redus semnificativ.

 

De ce sunt falsificate datele din Registrul Electoral, în baza căror se calculează procentul de prezență la vot și în urma căruia rezultă că suntem leneși, nepăsători, oameni care nu se prezintă la urne? Pentru că în baza acestui număr se calculează numărul aleșilor: locali, județeni, naționali (parlamentarii), unionali (europarlamentarii). Cu cât e mai mare falsul, cu atât UAT-ul, județul, țara are mai mulți aleși. În principal, numărul este menținut deliberat fals (mult mai mare decât în realitate) pentru stabilirea numărului de europarlamentari și de parlamentari.

 

Să rețineți acest aspect, atunci când, în 9 iunie 2024, vă vom prezenta raportările BEJ ale procentului de prezență la urne. Și să mergeți la vot. Nu procentele contează, ci implicarea unui număr cât mai mare de cetățeni, pentru că astfel se conferă legitimitate aleșilor, fiind voința celor mai mulți dintre electori, nu doar a unui grup restrâns de alegători.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here