EVENIMENT – Expoziție de artă plastică băimăreană, creată în perioada 1995-2020, la Muzeul Județean de Artă din Baia Mare

0
328

EXPOZIȚIE TEMPORARĂ. Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a deschis o nouă expoziție temporară, care poate fi vizitată în perioada ianuarie-februarie 2022, de miercuri până duminică, între 10.00-17.00 (accesul ultimului vizitator se face la 16.30). Expoziția “Secvențe actuale în plastica băimăreană 1995-2020” (curator: dr. Dorel Topan) a pornit de la necesitatea diversificării ofertei înspre public și a promovării artei plastice băimărene actuale.

 

Expoziția dezvăluie direcția tradiționalistă și cea novatoare în care a evoluat arta băimăreană, anul 1995 fiind reper pentru o incursiune în palmaresul generațiilor care au debutat după acest an. Expoziția este o selecție din achizițiile și donațiile ultimilor ani, inclusiv cele mai recente, și este un tribut adus artiștilor contemporani, în egală măsură celor expuși pe simezele sălii de expoziții temporare a muzeului și celor care nu se vor regăsi în expoziție.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here