DOTARE – Pompierii maramureșeni au primit o autopompă-cisternă cu capacitate de 3.000 litri, pentru stingerea incendiilor de pădure

0
660

ÎMPOTRIVA INCENDIILOR DE PĂDURE. Inspectorul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureș a fost dotat cu o autospecială-cisternă cu capacitate de 3.000 litri, destinată în special pentru intervenţia la incendiile de pădure. Acest tip de mașini au o mobilitate ridicată în zonele greu accesibile (capacitate off-road şi tracţiune integrală – 4×4).

 

Dotarea acestora permite alimentarea cu 3.000 de litri de apă şi din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenţia se desfăşoară în locuri fără alte surse de apă. De asemenea, autospeciala dispune de un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție.

 

Achiziția a fost făcută prin IGSU, cu finanțare europeană, deocamdată fiind livrate primele 10 autospeciale care au fost distribuite în 10 județe (printre care și Maramureș), alese în funcţie de suprafaţa fondului forestier, precum şi de cazuistica înregistrată – în total vor fi achiziționate 30 de autospeciale, care vor dota ISU din tot atâtea județe.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here