DIN VIAȚA ORAȘULUI – “Din istoria croitoriei. Breasla croitorilor din Baia Mare”, o nouă expoziție la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie

0
254

EVENIMENT. Vineri, 25 iunie 2021, la ora 11.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare are loc vernisajul on-line a unei noi expoziții temporare: “Din istoria croitoriei. Breasla croitorilor din Baia Mare” – din cauza contextului epidemiologic, vernisajul expoziției va fi transmis în format video, pe pagina de Facebook a muzeului, însă expoziția poate fi vizitată de către cei interesați, la sediul muzeului (situat în Baia Mare, pe strada Monetăriei nr. 1-3), începând de vineri, 25 iunie.

 

Expoziția prezintă istoricul breslei croitorilor din Baia Mare și piese reprezentative din epoca medievală, făcând incursiune în istoria croitoriei prin prezentarea informațiilor și a obiectelor variate legate de această meserie creativă (foarfeci, călcătoare și mașini de cusut din secolele XIX-XX), care surprind etapele de evoluție a cusutului mecanic, a precizat dr. Sorana Mișca, muzeograf și curator expoziție.

 

Expoziția se dorește a fi o călătorie în istoria cusutului, o poveste a evoluției și a transformărilor survenite de-a lungul secolelor și prezintă imagini de secol XX cu băimăreni surprinși în fotografiile din Colecția Suba Zoltán.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here