SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, expoziție de fotografie „Paște în Maramureș – Întoarcere la Tradiții”

0
249

EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE. Expoziția de fotografie „Paște în Maramureș – Întoarcere la Tradiții” poate fi vizitată în holul Palatului Administrativ din Baia Mare, în perioada 12-30 aprilie 2022, în intervalul orar 9.00-16.00. Pe lângă fotografii, aceasta vă oferă și povești spuse în dulcele grai maramureșean, care  descriu o parte din obiceiurile pascale.

 

Fotografiile expuse au fost realizate de Consiliul Județean Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș.

 

În Maramureș, Paștele este considerat cel mai important praznic creștin de peste an. Această sărbătoare este bogată în tradiții vii, respectate cu sfințenie. În calitate de promotor și păstrător al tradițiilor culturale străbune, Consiliul Județean Maramureș a organizat expoziția de fotografie „Paște în Maramureș – Întoarcere la Tradiții”, realizat în parteneriat cu Ambasada României din Regatul Belgiei, pentru a promova expoziția de fotografie dedicată sărbătorilor pascale din Maramureș și vernisată în cadrul Secției Consulare din Bruxelles.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here