DIN NOU – Sorina Pintea, pentru a treia oară sub control judiciar în procesul cu DNA în care e acuzată de luare de mită

0
379

CONTROL JUDICIAR. Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, să intre, pentru a treia oară (!), sub control judiciar în dosarul în care a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.

 

Practic, magistrații Curții de Apel București au admis contestația procurorilor DNA la decizia din urmă cu o săptămână, când judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului București a decis, pentru a doua oară în ultimele două luni, revocarea acestei măsuri și continuarea procesului cu Pintea în stare de libertate, fără nicio constrângere. Sentința e definitivă.

 

Vă reamintim că în 11 mai, judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului București – Secţia I Penală a revocat măsura controlului judiciar, însă DNA a contestat decizia la Curtea de Apel București și în 21 mai s-a decis reinstaurarea măsurii de control judiciar, sentința Tribunalului Bucureşti fiind desființată. În 2 iulie, din nou, Tribunalul București a decis revocarea măsurii de control judiciar a fostului ministru al Sănătății, iar DNA a contestat din nou decizia, cu același rezultat.

 

Pintea este acuzată de DNA că ar fi comis infracțiunea de luare de mită din postură de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, fiind arestată preventiv în 29 februarie 2020, trimisă în judecată în 30 aprilie și eliberată din arest pe 6 martie 2020, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

 

Conform DNA, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit mită (ca procent din contractul de amenajare a blocului operator al sălii de chirurgie cardiovasculară și toracică), prin intermediarul Mihai Coste din Baia Mare, de la Octavian Niculescu (managerul Hospital Technical Solutions SRL București) și George Tudor Lucian (reprezentant al aceleiași firmei), în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here