DECIZIE – Tribunalul Maramureș continuă protestul pe perioadă nedeterminată: cele mai multe instanțe din țară și-au suspendat protestul

1
359
dav

MAGISTRAȚI – MARAMUREȘ. Deși cele mai multe instanțe de judecată din țară și-au suspendat protestul declanșat în iunie din cauza modificărilor legislative preconizate în privința salarizării şi a pensiilor de serviciu ale magistraţilor, Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Maramureș a decis continuarea, pe perioadă nedeterminată, a formei de protest stabilită la 20 iunie 2023.

 

“Raportat la noile modificări legislative preconizate în domeniul salarizării şi al pensiilor de serviciu ale magistraţilor, precum şi la iminenta adoptare a acestora în mod total netransparent şi cu încălcarea gravă a principiului cooperării loiale între puterile statului, Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş, convocată de preşedintele instanţei în cursul zilei de ieri, 5 septembrie 2023, în vederea analizării oportunităţii continuării sau suspendării protestului declanşat în data de 20 iunie 2023, a hotărât continuarea formei de protest pe perioadă nedeterminată, astfel cum a fost stabilită prin Hotărârea Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş nr. 3/20.06.2023, şi reevaluarea situaţiei la o dată ulterioară”, a comunicat conducătorul Biroului de informare şi relaţii publice, judecător Florin Ene-Solomciuc.

 

Până acum, din monitorizarea 2mnews, și-a anunțat suspendarea acțiunilor de protest: Curtea de Apel Iași, Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Oradea, Curtea de Apel Constanța, Curtea de Apel Galați, Curtea de Apel Ploiești, Curtea de Apel Târgu Mureș, Curtea de Apel Suceava, Tribunalul Iași, Tribunalul Prahova, Tribunalul Argeș, Tribunalul Botoșani, Tribunalul Gorj, Tribunalul Bacău, Judecătoria Pucioasa, Judecătoria Negrești Oaș, Judecătoria Târgu Cărbunești și Judecătoria Târgu Jiu.

 

La fel, monitorizarea 2mnews indică menținerea acțiunilor de protest la Tribunalul Dâmbovița, Tribunalul Suceava și Tribunalul Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ar,trebui ca și noi cetățeni sa protestam și sa nu le mai plătim salariile și pensiile de zeci de mi de lei.
    Sunt oameni care din cauza acestor…… stau prin instante de peste 17 ani și plătesc avocati și își distrug sănătatea.Sa le fie rușine !
    Sa,se lupte cu politrucii nu cu cei care plătesc taxe și impozite ptr ca ei sa și ia salariile uriașe !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here