DECIZIE – Oncești, inclusă pe lista zonelor cu potențial turistic ridicat, cu prioritate la obținerea finanțărilor nerambursabile

0
222

TURISM. Localitatea maramureșeană Oncești a fost introdusă, alături de alte șase comune, pe lista zonelor cu potenţial turistic ridicat (“unităţi administrativ-teritoriale cu resurse turistice mari sau foarte mari”), care vor avea prioritate la obţinerea finanţării nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Turismului și este oficializat prin adoptarea unei Hotărâri de Guvern.

 

Conform ministrului Turismului, Bogdan Trif, proiectele de infrastructură turistică din respectivele zone vor fi promovate cu prioritate în cadrul programelor naţionale, regionale şi judeţene de dezvoltare. „Cu banii pe care îi pot obţine graţie acestei noi clasificări, autorităţile pot dezvolta tot ceea ce înseamnă infrastructură turistică”, a spus ministrul Trif.

 

Potenţialul turistic al unei zone este determinat de existenţa resurselor turistice (naturale sau antropice) şi este clasificat conform unei metodologii elaborate de Ministerul Turismului şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here