DECIZIE EHF – Minaur Baia Mare nu a primit wild card pentru Liga Campionilor, vor juca în European League

0
401

FĂRĂ WILD CARD. Cererea echipei de handbal feminin Minaur Baia Mare, vicecampioana României, de a primi o invitație (wild card) pentru a putea evolua în această ediție în Liga Campionilor (Champions League) a fost refuzată de federația europeană de profil.

 

În cea mai importantă competiție continentală s-au calificat direct 10 echipe (printre care și campioana României, CSM București – țara noastră se află pe locul 4 în Europa în clasamentul coeficienților la handbal feminin), iar pentru celelalte 6 locuri au solicitat wild card-uri 10 echipe (printre care și Minaur Baia Mare).

 

Conform regulamentului, la acordarea unui wild card în Liga Campionilor nu primează doar meritul sportiv, sau clasamentul coeficienților, criteriile pe care se acordă acestea fiind: capacitatea/dotările sălii în care joacă echipa, numărul de fani, televiziunile care transmit competiția, rezultatele în sezoanele precedente, management și alte recomandări.

 

EHF a anunțat wild card-urile pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor la handbal feminin, iar cele 6 invitații au fost obținute de Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Franța), Rostov-Don (Rusia), RK Krim Mercator (Slovenia), Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia) și IK Sävehof (Suedia).

 

Cele 4 echipe silicitante cărora nu le-a fost acordat wild card-ul care dă posibilitatea participării în Liga Campionilor sunt: Minaur Baia Mare (România), Bietigheim (Germania), Storhamar Håndball Elite (Norvegia) și DHK Banik Most (Cehia).

 

Astfel, echipa băimăreană va juca, ca și în ediția trecută, în a doua competiție valorică europeană a handbalului feminin: în grupele EHF European League (fostă Cupă EHF), competiție pe care în acest sezon a terminat-o pe locul 3, deși erau favorite principale la câștigarea trofeului.

 

* Foto: @ EHF

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here