VICTORIE CATEGORICĂ – Minaur a câștigat zdrobitor, la 11 goluri diferență, meciul cu HC Vaslui și continuă pe locul 4 în Liga națională

0
294

HANDBAL – LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 6 februarie 2022, în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii naționale de handbal masculin, CS Minaur Baia Mare a învins, cu 37-26 (17-15), HC Vaslui.

 

Meciul, care a opus echipele clasate pe locul 4 (Minaur) vs. locul 9 (CSM Vaslui), a pornit cu gazdele în postura de favorite, nu doar prin prisma clasărilor în Liga națională, cât și a tradiției, ultimele 5 meciuri fiind toate câștigate, cele mai multe detașat, de băimăreni (în tur, la Vaslui, Minaur a învins cu 31-26). De această dată, Minaur a câștigat nu categoric, ci zdrobitor, la 11 goluri diferență.

 

Neașteptat de echilibrată prima repriză, în care vasluienii chiar au condus de câteva ori pe tabela de marcaj (4-5, 6-7, 7-9, 11-13). Minaur a sunat goarna deșteptării în min. 23 și în ultimele 7 minute ale primei reprize au înscris de 6 ori, primind doar două goluri: 17-15, la pauză.

 

Repriza a doua a început din nou mai bine pentru oaspeți, Amihăesi și Karamyshev egalând la 17 și dând speranțe vasluienilor într-un rezultat pozitiv. A fost doar un foc de paie, stins repede, după primele 10 minute ale ultimei reprize Minaur având deja un avantaj consistent de 7 goluri: 24-17. Au urmat 20 de minute doar pentru statistică, una care avea să consemneze la final 37-26, rezultat cu care Minaur o egalează pe HC Dobrogea Sud (locul 3, la golaveraj – dar constănțenii au un meci mai puțin disputat -, învinsă astăzi de Steaua, la București, cu 26-22).

 

Pentru băimăreni au marcat: Căbuț (6 goluri), Vujic și Vujovic (câte 5 goluri), Csepreghi și Bera (câte 4 goluri), Nagy și Buzle (câte 3 goluri), Da Silva și Huta (câte 2 goluri), Cip, Kotrc și Pop (câte 1 gol). De la oaspeți s-au remarcat Cumpănici (6 goluri), Cîrchea (5 goluri), Karamyshev și Hușanu (câte 4 goluri). Următorul meci din campionat pentru Minaur, miercuri, 16 februarie, la Baia Mare, cu HC Dobrogea Sud.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here