DECIZIE – Contestația în anulare a lui Cătălin Cherecheș a fost respinsă de Curtea de Apel Cluj: ce a cerut de fapt fostul primar corupt al Băii Mari

2
4154
Cătălin Cherecheș

SOLUȚIONARE DEFINITIVĂ: RĂMÂNE ÎN ÎNCHISOARE. Joi, 18 aprilie 2024, magistrații Completului 5A al Secției Penală a Curții de Apel Cluj au respins contestația în anulare formulată de fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

 

Prin această cerere, Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, a cerut Curții de Apel Cluj să sesizeze instanța supremă (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) pentru ca aceasta să se pronunțe în privința momentului de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii de luare de mită, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material.

 

Practic, contestaţia în anulare formulată de condamnatul Cherecheș făcea referire la decizia definitivă din 24 noiembrie 2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj, într-un dosar din anul 2016 (cel în urma căruia a fost condamnat la închisoare) – Cherecheș a cerut ca instanța supremă să se pronunțe dacă nu cumva sentința definitivă s-a dat într-un moment în care răspunderea penală era prescrisă (caz în care el ar fi trebuit eliberat din închisoare), dar n-a avut câștig de cauză.

 

Decizia de astăzi a Curții de Apel Cluj este definitivă (fără cale de atac).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nu dai nume ? Esti dispus sa platesti numai tu ?
    Nu vrei sa te razbuni ?
    Sa intre si impecabilii din jurul tau. Ai putea in calitate de primar sa faci un bine orasului si sa ne scapi de ei. Uite, un ultim lucru pe care il poti face bine si pana la capat. Da numele celor care pozeaza in cetateni model si pe la spate prospera pe baza de combinatii si aranjamente.
    Da numele celor care construiesc viitorul oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here