DECIZIE – Care sunt cei 8 reprezentanți ai partidelor care au fost avizați ca membri ai Biroului Electoral Județean Maramureș: au mai rămas 4 locuri vacante

0
1272

ALEGERI 9 IUNIE 2024. Marți, 22 aprilie 2024, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 26 Maramureș (a cărui conducere este formată din președintele judecător Ileana Daniela Ardelean-Waltner, locțiitor judecător Florin Cristian Ene-Solomciuc și Ioan Radu Grigoraș – membru din partea Autorității Electorale Permanente) a fost completat cu membri care reprezintă partidele politice, după cum urmează:

 

• Robert Mihail Țuțea (PSD)

• Mihaela Nicoleta Duma (PNL)

• Andrei Barboloviciu (USR)

• Ioana Simina Prodan (AUR)

• Hekman Andrea (UDMR)

• Vasile Cristian Semeniuc (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

• Maria Petrovan (Pro România)

• Emilia Valentina Korpoș (PMP).

 

Au mai depus propuneri REPER (Gheorghe Ilie Șerbac), FD (Ionel Corcodel), PUSL (Claudia Kiss) și PV (Cristina Rakoczi), însă BEJ Maramureș a decis că acestea nu se încadrează în prevederile legii pentru primele două etape de completare a BEJ (este necesar ca partidul solicitant să fi avut grup parlamentar propriu în una dintre cele două camere ale Parlamentului la data constituirii acestuia) și vor fi analizate în etapa a treia de completare a BEJ.

 

Conform legii, birourile electorale de circumscripţie judeţeană sunt formate din preşedinte, un locţiitor al acestuia, un reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente şi din 12 reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri în circumscripţiile electorale respective. Așadar, ar mai fi 4 locuri în BEJ Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here