COMISIA JURIDICĂ – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, la TVR: “Am analizat foarte atent pachetul de legi pe justiție promovat de PSD, apoi l-am respins”

0
285

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Într-un interviu acordat postului național de televiziune, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a menționat climatul de muncă și responsabilitate în care se desfășoară lucrările comisiei juridice a Senatului, activitate caracterizată prin profesionalism și nu o luptă acerbă de orgolii politice.

 

“Am analizat foarte atent pachetul de legi pe justiție promovat de PSD, un demers prin care aceștia doreau să reducă și chiar să desființeze importanța sistemului judiciar din România, iar efectul dezbaterilor noastre s-a concretizat în respingerea acestor modificări propuse în scop clientelar.

 

Social-democrații doreau întârzierea intrării în magistratură a noilor absolvenți de drept prin prelungirea termenului de stagiatură, concomitent cu reducerea duratei stagiului activ al magistraților și posibilitatea pensionării acestora după o perioadă de doar 25 de ani, aspecte care ar fi destabilizat sistemul de justiție”, a declarat senatorul liberal  Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

O altă problemă importantă discutată de senatorii juriști se referă la cadrul de funcționare în România a structurilor Parchetului European, fapt ce se va concretiza și prin activitatea procurorilor europeni delegați în fiecare stat membru. „Au fost foarte multe legi și teme extrem de interesante discutate în comisia juridică a Senatului și vom continua să ne focalizăm activitatea pe prioritățile reale a căror rezolvare va asigura funcționarea corectă și eficientă a justiției în țara noastră”, a mai precizat senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here