CUM AU ARUNCAT BANII ORAȘULUI PE FEREASTRĂ – Proiectul prelungirii străzii Horea din Baia Mare va fi anulat, după ce au fost cheltuite mai multe sume din bugetul local: află motivul

3
1251

BAIA MARE – INVESTIȚII ÎNTR-UN PROIECT SORTIT EȘECULUI ÎNCĂ DE LA ÎNCEPUT. Inițiat în anul 2020, proiectul prelungirii străzii Horea din Baia Mare (pentru care în 2021 Primăria a plătit un studiu de fezabilitate cu documentațiile tehnice aferente, apoi un plan de situație pentru exproprieri de 15.110 mp, documentația cadastrală, apoi un raport de evaluare care includea plata a 1,15 milioane de lei în contul exproprierilor, toate aprobate de forul deliberativ al orașului în același an) nu va mai fi realizat. Practic, s-au aruncat alți bani pe fereastră.

 

Municipalitatea, condusă în acea vreme de fostul primar, Cătălin Cherecheș, condamnat la închisoare pentru corupție, intenționa să obțină finanțarea necesară proiectului de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, depunând o cerere în acest sens. Numai că traseul intersecta o linie de cale ferată, iar CFR (prin secția L6 Satu Mare) nu și-a dat avizul, fapt comunicat administrației locale controlate de Cherecheș încă din 4 august 2020, fapt consemnat oficial prin proces-verbal (nr. 2237).

 

Deși știa că fără obținerea avizului CFR proiectul nu poate fi implementat, fostul edil a continuat demersurile, fără nicio șansă, angajând bugetul local la cheltuieli inutile (fără avizul CFR NU putea fi implementat proiectul).

 

Prin proiectul de prelungire a străzii Horea, în valoare de peste 15 milioane de lei, municipalitatea voia atât prelungirea cât și extinderea, la drum cu 3 benzi carosabile (una destinată autobuzelor), o pistă de ciclism (cu două benzi/sensuri de mers) și trotuare.

 

Acum, la două luni de la fuga lui Cherecheș din țară, forul deliberativ a fost convocat pentru a aproba încetarea aplicabilității hotărârii pe care tot aleșii locali au votat-o la instigarea fostului primar, prin care recunosc că investiția nu poate continua în lipsa avizului CFR.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Buna ziua.
    In aceasta imagine se afla si proprietatea mostenita de mine, mai exact esta casa de pe partea stanga, Horia nr.59. Este casa parinteasca a mamei mele in care locuieste verisoara mea in varsta de 73 de ani. Stiu toate problemele din zona, dar cea mai mare problema este cea a hotilor si celor ce locuiesc ilegal in blocurile de vis-a-vis. De nenumarate ori au intrat hotii in casa peste verisoara mea si i-au furat diverse lucruri. Din pacate ea s-a imbolnavit destul de grav si sunt convins ca pe sistem nervos. De peste 12 ani strange mizeriile aruncate peste gard de acei nemernici, mai mult decat atat ii cunoaste pe cei ce fura din curte si din casele oamenilor, dar autoritatile nu fac nimic. Dau din umeri si spun ca nu au cadru legal. Cica, pe hot trebuie sa-l prinzi in fapt. Ultima intamplare a fost destul de „haioasa” deoarece verisoara mea s-a intalnit cu HOTUL intr-o camera din locuinta in timp ce incerca sa fure. Noroc ca are un caine mai agresiv care a sarit sa-l muste, dar hotul s-a speriat si a reusit sa sara geamul , geam pe care a si intrat. Nu stiu cate voturi pot aduce acesti nemernici, dar stiu ca siguranta ceatatenilor din Romania este garantata prin Constitutie. Va urez o saptamana usoara !

  2. asta face parte din calupul de mizerii propuse de Chereches, destinate din start esecului, dar aprobate de consiliul local baia mare fara nici o retinere – acuma eu tot intreb de cateva luni de zile, care din consilierii locali au iesit vreodata sa spuna, in presa, dragi concetateni care ne-ati votat uitati ce mizerii se propun, noi nu vom gira asa ceva ???? niciunul … toti au votat, pentru ca spaga a ajuns la toti …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here