CORONAVIRUS – Clienții operatorului de apă-canal Vital SA Baia Mare vor plăti facturile din următoarele 4 luni, eșalonat, într-un an

2
1858

FACILITATE. Clienții persoane fizice ai operatorului de apă-canal Vital SA Baia Mare vor plăti facturile aferente lunilor martie-iunie 2020, eșalonat, într-o perioadă de un an, adică până în 1 iulie 2021. Decizia a fost luată pe fondul crizei cauzate de pandemia de coronavirus de forul deliberativ al municipiului Baia Mare, Consiliul Local, la propunerea primarului Cătălin Cherecheș.

 

Punerea în practică a deciziei se va face așa: Vital nu va mai factura serviciile de apă canal pentru lunile martie, aprilie, mai și iunie 2020, iar sumele datorate de abonații săi pentru aceste 4 luni vor fi eșalonate la plată pe o perioadă de 12 luni, începând din 1 iulie 2020.

 

Practic, primarul Cherecheș, care este prin prisma funcției administrative preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii Publice de Apă și de Canalizare (ADI Maramureș) şi preşedinte al Consiliului Director, a fost mandatat să propună membrilor amânarea/eșalonarea plății serviciilor de apă canal pentru persoanele fizice abonate ale Vital SA.

 

Votul estimat pozitiv este doar o chestiune de zile, municipalitatea Băii Mari fiind acționarul majoritar al societății de apă-canal Vital (cu un procent covârșitor, 87,76%, ceilalți acționari fiind judeţul Maramureş – 3,476%, Sighetu Marmaţiei – 2,63%, Baia Sprie, Cavnic, Seini, Şomcuta Mare, Târgu Lăpuş, Tăuţii Măgherăuş și Vişeu de Sus – toate cu câte 0,87%).

 

Facilitatea va fi efectivă pentru cetățenii din 54 de municipii, orașe și comune din Maramureș, respectiv pentru abonații Vital din: Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Baia Sprie, Cavnic, Dragomireşti, Seini, Şomcuta Mare, Ulmeni, Târgu Lăpuş, Tăuţii Măgherăuş, Vişeu de Sus, Coaș, Coltău, Dumbrăvița, Groși, Vadu Izei, Valea Chioarului, Vișeu de Jos, Cicârlău, Recea, Ardusat, Bocicoiu Mare, Bicaz, Bistra, Botiza, Copalnic Mănăștur, Mireșu Mare, Oarța de Jos, Poienile de sub Munte, Remetea Chioarului, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Ruscova, Șișesti, Ariniș, Băița de sub Codru, Băsești, Călinești, Cernești, Ocna Șugatag, Satulung, Vima Mica, Boiu Mare, Cupșeni, Petrova, Săcălăşeni, Lăpuş, Sarasău, Suciu de Sus, Groşii Tibleşului, Remeţi, Sălsig şi Strâmtura.

 

Cherecheș a mai menționat că va propune în Consiliul Local Baia Mare creșterea aproape la dublu a plafonului actual al veniturilor celor care beneficiază de reducere la apă și canalizare (de la 90% până la 50%). Aceasta deocamdată este „o spusă”, însă prima parte a articolului puteți să o luați ca certitudine, fiind emisă o hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Cei de la Vital ar trebuii sa isi dea demisia pentru ca lovesc in pensionari si a celor cu venituri mici sa nu mai spun ca fac un abuz in privinta facturarii pt acei bani nejustificati si cred cu tarie k este mana PNL-lui pentru a ascunde orice urma de vina. Ps: am intrebat pensionari si ma-m interesat in media online referitor la taxele romanilor.

  2. Acuma am platit 77.25 lei factura apa(este o batjocura pt oameni)pe cind factura la curent este 53.10 lei pe luna sa nu mai spun ca a crescut preturile la medicamente si la alte produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here