FAPT – Episcopia Ortodoxă de Maramureș strânge 30.000 de euro din donații pentru a cumpăra un ventilator mecanic: statul a cumpărat cu 10.000 de euro

8
2896

CAMPANIE DE DONAȚII. Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului a anunțat o campanie de strângere fonduri pentru cumpărarea unui ventilator ATI destinat Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare și care va fi utilizat la tratarea pacienţilor bolnavi de noul coronavirus. Valoarea ventilatorului ATI este de 30.000 de euro, iar banii pot fi donați în contul unui ONG al Episcopiei Ortodoxe, Asociația Filantropia Maramureșeană.

 

Conducerea Episcopiei a făcut deja apel la parohiile şi mănăstirile aflate sub jurisdicţia ei să participe la colectă și îi îndeamnă pe cei care doresc să se implice în achiziţionarea acestui aparat medical să doneze în contul RO27BTRLRONCRT0441357901, deschis pe numele Asociației Filantropia Maramureșeană.

 

Precizare: un ventilator compatibil Hamilton T1, de producție Elveția, costă 42.000 de lei + TVA (echivalentul a 10.304 euro cu tot cu TVA), un ventilator Zoll, de producție SUA, costă 45.000 de lei + TVA (echivalentul a 11.000 de euro cu tot cu TVA) – prețurile sunt din această lună și includ transportul, fiind prețurile de licitație la care Guvernul a achiziționat 200 de ventilatoare (Hamilton T1, prin Alpha Medica).

 

Surse informate din sistemul medical au precizat pentru 2mnews că nu există pe această planetă ventilatoare ATI la prețul de 30.000 de euro, decât cu tot cu patul ATI (care nu face parte din achiziția anunțată de Episcopie).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

8 COMENTARII

 1. Continuati sa perseverati, in prostie.
  Oamenii aia au explicat ca si pentru copaci cum vor fi utilizate acele donatii.
  Mai e ceva: episcopia inseamna oameni! De regula, credinciosi. Oamenii acestia fac ce considera de cuviinta ptr a fi de ajutor confratilor lor, poate chiar si dvs, in eventualitatea faptului ca veti avea de suferit. N-ar fi rau sa dati o mana de ajutor.
  Multumim credinciosilor, preotilor, episcopilor ptr efortul lor.

  • Băietel, dacă ne acuzi pe noi de prostie, înseamnă că tu ești prost rău – ceea ce nu e o surpriză, te încadrezi în gloată, ci o autodeconspirare involuntară. N-au explicat NIMIC până când a apărut articolul. După ce a apărut articolul n-au explicat NIMIC, ci s-au scuzat, pentru că articolul prezintă evidențe. Au aruncat vina pe Spital, că Spitalul le-a zis așa și că dacă costă mai puțin de 30.000 de euro o să cumpere două. Ajung banii pentru trei. Iar Spitalul e o clădire. Clădirile nu scriu și nu vorbesc. Le-am transmis să nominalizeze persoana care le-a transmis prețul ăsta exorbitant. În plus, mână de ajutor am dat dezinteresat, citește articolul și regăsești contul de donații. Dar nu îndemnăm oamenii să doneze, pentru că prețul nu e real.

 2. ”Episcopia Ortodoxă de Maramureș strânge 30.000 de euro din donații”

  STRÂNGE DIN DONAȚII ??? Ar sărăci dacă ar da de la ea?
  Așa cum își cumpără mașini nemșești de sute de mii de euro ar putea lua zece astel de aparate. Prin donația ei.

  Rușinică !

 3. Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului
  ·
  COMUNICAT

  În legătură cu articolul apărut în mediul online pe site-ul www.2mnews.ro cu privire la Proiectul „Catedralele ajută Spitalele” și distribuit de către alte persoane în mai multe grupuri online de socializare din Maramureș, Episcopia Ortodoxă Roma Maramureșului și Sătmarului face următoarele precizări:

  1. Suma de 30.000€ a fost prețul precizat de Spitalul Județean „Constantin Opriș” Baia Mare și comunicat Episcopei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, pentru achiziționarea acestui ventilator mecanic, fiind un echipament medical mult mai complex ce presupune mai multe componente specifice.

  2. În cazul în care prețul achiziționării unui astfel de ventilator mecanic va fi mai ieftin, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului va achiziționa 1 sau 2 astfel de ventilatoare, în funcție de prețul stabilt conform procedurii de achiziție de către furnizorul din sistemul medical.

  3. Biserica este o instituție transparentă iar Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului va face public costurile care vor rezulta în urma achiziționării unor astfel de ventilatoare mecanice.

  4. Pentru a dezmiți și alte informații cu privire la aceste sume, precizăm faptul că, în primul rând, vor dona ierarhii, monahii și preoții slujitori din cele 8 Protopopiate ale Eparhiei noastre, la care se vor adăuga și sume din contribuția personală a credincioșilor.

  Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului

 4. Suma de 30.000€ a fost prețul stabilit de Spital și comunicat Episcopei pentru acest ventilator mecanic.

  În cazul în care prețul va fi de 10.000€ / ventilator, Episcopia Maramureșului și Sătmarului va cumpăra 3 astfel de aparate!

  • Considerăm că articolul e clar pentru toți cunoscătorii limbii române: NU EXISTĂ ventilator mecanic portabil (cel mai indicat de specialiștii care coordonează criza, cel puțin de fostul ministru al Sănătății și de viitorul ministru al Sănătății ca fiind cel mai eficient în această situație) care costă atât. Pe această planetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here