CONTRACT – Se caută constructor pentru baza sportivă din Băița, investiție de 5 milioane de lei: lucrările sunt gestionate de stat, dar nu vor începe în acest an

0
871

BAZĂ SPORTIVĂ LA BĂIȚA. Compania Națională de Investiții SA, firma statului gestionată prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a introdus în licitație un contract estimat la aproape 5 milioane de lei (exact: 4.925.380,86 lei, sumele din articol includ TVA) și care vizează proiectarea și execuția reabilitării, modernizării, dotării și extinderii bazei sportive din Băița (sat aparținător orașului Tăuții Măgherăuș). Și acest contract este subevaluat. Argument: 6.791.000 de lei este suma necesară, rezultată din documentațiile de specialitate aprobate de forul deliberativ al orașului.

 

Baza sportivă se situează pe str. 83 nr. 58 și este prevăzută cu tribune, vestiare și dotari, iar terenul, în suprafață de 14.300 mp, a fost predat statului de Primăria Tăuții Măgherăuș încă din primăvara anului trecut. Din bugetul local al orașului Tăuții Măgherăuș se vor plăti cheltuielile pentru racordurile la utilități (energie electrică, apa, canal, combustibil utilizat pentru încălzire/apă caldă) în valoare de 464.485,41.

 

După finalizarea investiției, Primăria are obligația să mențină cel puțin 15 ani destinația. Contractul, pentru care sunt așteptate oferte până la 7 decembrie 2023, ceea ce înseamnă că acesta va fi semnat cel mai devreme în anul 2024 (și va fi finalizat în anul 2025), va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, experiența profesională a 4 experți-cheie de 24%, organizare și metodologia de lucru 36%).

 

Contractul prevede ca proiectarea să fie finalizată în două luni, iar execuția propriu-zisă în 12 luni. De asemenea, constructorul trebuie să ofere o garanție a lucrărilor de 3 ani.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here