CÎȚU CONTRAATACĂ – Prefectul de Maramureș Vlad Duruș (USR PLUS) a fost eliberat din funcție: subprefectul Rudolf Stauder (PNL) preia atribuțiile de prefect

0
2101
Vlad Duruș, Rudolf Stauer

DECIZIE. Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că a aprobat în şedinţa de guvern de joi, 9 septembrie 2021, eliberarea din funcţie a 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi (toți de la USR PLUS, evident). Printre aceștia se află și prefectul de Maramureș Vlad Duruș (USR PLUS).

 

Cîţu a menţionat că nu vor fi numiți alți prefecți, atribuţiile acestora urmând să fie preluate de subprefecţi. Cel mai probabil, atribuțiile  de prefect de Maramureș vor fi luate, cu titlu temporar/interimar, de subprefectul PNL Rudolf Stauder (celalalt post de subprefect de Maramureș îi aparține UDMR, care a desemnat-o în funcție pe Enikö-Erzsébet Krizsanovszki – aceasta va prelua temporar atribuțiile de prefect, până la întoarcerea lui Stauer din concediu).

 

Prin mutările de astăzi, Cîțu nu doar că elimină din arcul guvernamental USR PLUS, ci dă o lovitură și UDMR, neîmpărțind posturile de prefecți și subprefecți rămase vacante și atribuind PNL încă 14 funcții de prefect (în județele în care au fost prefecți USR PLUS). Situaţia este identică cu cea din cazul secretarilor de stat USR PLUS, nu au fost numiți alții, ci atribuțiile acestora au fost date celor numiți de PNL.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here