CĂTRE „JUDEȚEANĂ” – Cea mai slabă echipă din Liga a III-a, Minaur Baia Mare, a terminat la egalitate, pe teren propriu, cu Victoria Carei

0
231

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 24 noiembrie 2023, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 14-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a de fotbal, CS Minaur Baia Mare a terminat la egalitate, 1-1 (0-1), partida cu CSM Victoria Carei. Meciul, arbitrat la centru de Vladimir Andrei Nagy din satul Măhăceni (com. Unirea – jud. Alba), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 10 (Minaur) și 6 (Victoria).

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început cu următorul 11 Breban – Potcoavă, Macrițchii, Raul Gherman, Stoian – Urvanțev, Ștefănescu, Serediuc – Leș, Lemac. În tur, Victoria Carei, orășel cu sub 19.000 de locuitori, cam cât un cartier din Baia Mare, s-a impus cu 3-2.

 

Acum, Victoria, din postură de oaspete, dar pornind ca favorită pentru juca împotriva celei mai slabe echipe din serie, Minaur Baia Mare, formație finanțată din banii orașului de Primăria Baia Mare, condusă până ieri de condamnatul penal pentru luare de mită Cătălin Cherecheș, a reușit doar un rezultat de egalitate. Bun pentru ei, prost pentru echipa băimăreană, care rămâne pe ultimul loc în clasament (direct retrogradabil în Liga a IV-a, „județeană”), cu 9 puncte adunate din 2 victorii, 3 egaluri și 9 înfrângeri, cu cel mai slab atac și cea mai slabă apărare din serie.

 

Victoria a condus timp de 70 de minute, după golul băimăreanului Paul Batin din debutul meciului, gazdele alergând după egalare, reușită târziu, în min. 76, prin mijlocașul defensiv moldovean Valerii Macrițchii, gol care a închis și tabela de marcaj. Problema este că, în lupta disperată și rușinoasă pentru o echipă venită din Liga a II-a de evitare a retrogradării în Liga a IV-a (județeană), băimărenii au foarte puține puncte (play-out-ul, unde vor juca alături de cele mai slabe alte 5 echipe, pornind cu punctele acumulate în sezonul regulat).

 

• Minaur Baia Mare – Victoria Carei: 1-1 (0-1), au marcat Valerii Macrițchii (min. 76) / Paul Batin (min. 7).

 

În urma egalului, Minaur ocupă tot ultimul loc, cu doar 9 puncte (6 mai puține decât ultimul loc care sigură menținerea în Liga a III-a). În etapa următoare, Minaur joacă în deplasare, în 1 decembrie 2023, cu CS Minerul 1947 Ocna Dej (loc 7).

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN, Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here