BAIA MARE – Factura inițială a iluminatului ornamental de sărbători în municipiu, 27.000 de euro, plătită pentru… Castane: urmează „etapa a II-a”

0
576

CONTRACT. Ilnic Electric, sereleul cu sediul în satul Merișor (Tăuții Măgherăuș) controlat de Ilie Ureche, a prestat deja „etapa I” (vorba sovieticului: Who Knows What This Means?) a deja tradiționalului contract privind montarea iluminatului ornamental de sărbători.

 

Nota de plată pentru acest serviciu este echivalentul a 27.000 euro (pentru statisticieni și contabili: 102.900 lei + 19.551 lei TVA). În aparență, ieftin ca braga. În fapt, cel mai probabil, e vorba de iluminatul ornamental de la Festivalul Castanelor 2017, în contextul în care durata desfășurării respectivului contract este 20 septembrie – 10 octombrie (perioada evenimentului menționat), iar operațiunea de montare a luminilor pentru sărbătorile de iarnă este în desfășurare chiar în acest moment.

 

Așa că, să mai așteptăm puțin nota de plată pentru etapa a II-a, a III-a… mă rog, cronologic, pentru a conchide cât ne costă închirierea ornamentelor care vor lumina orașul pe perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018. Spre comparație, în 2015 administrația publică a plătit 1,5 milioane de lei pentru decorarea cu lumini a orașului, iar în 2016 a plătit 670.000 de lei. Conform algoritmului, nota de plată pentru iarna lui 2017-2018 (ornamentele sunt demontate prin 10 ianuarie) ar trebui să fie cu 40% mai mici decât anul trecut.

 

Pronostic: vor fi mai mari :), pentru că… „ce oraș frumos!, / fabrici și uzine” (Alexandru Andrieș – Fabrici și uzine).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ