AU PIERDUT – Minaur Baia Mare, învinsă la Brăila, rămâne la jumătatea clasamentului, pe locul 7

0
741

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Duminică, 12 martie, în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, în meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii I de handbal feminin, Dunărea Brăila a câștigat, cu 27-25 (16-12), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Bogdan Stark (București) & Romeo Ștefan (Ploiești), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 5 (Dunărea) și 7 (Minaur).

 

Deși a câștigat 4 din ultimele 5 partide directe (inclusiv partida din tur, când băimărencele s-au impus cu 27-25), Minaur nu a pornit în confruntarea de la Brăila din postura de favorită, Dunărea având și ea un parcurs bun (5 victorii din ultimele 5 meciuri) și, spre deosebire de oaspete, mai constant.

 

Echilibrul s-a menținut până la jumătatea primei reprize (min. 15, 6-6), după care gazdele s-au distanțat, cu 4 minute înaintea pauzei având un avantaj de… 7 goluri (min. 26, 15-8). Borș, Vujovic și Tănăsie (2) au mai atenuat rușinea și Gloria a intrat la vestiare „doar” cu 4 goluri în plus (16-12). Poate în repriza a doua, se gândeau fanii.

 

Și într-adevăr, Minaur a avut un început mai bun de repriză, după ce antrenorul Fotonea a trimis-o pe Tănăsie să se apere avansat la centrul Kristina Liščević, decizie care a incomodat-o vădit pe sârboaică. După primele 10 minute, Dunărea mai avea doar 2 goluri avantaj (20-18), diferență care se reduce în min. 47, după golul lui Vujovic (21-20). Apoi, extrema Lupei și Liščević (2) refac diferență de 4 goluri între Dunărea și Minaur cu 10 minute înaintea finalului: 24-20 (min. 50).

 

Cu această diferență de 4 goluri s-a intrat în ultimele 5 minute de joc (26-22) și deja soarta partidei era greu de întors de Minaur. Până la final, băimărencele au mai redus diferența, însă insuficient pentru a putea spera măcar la 1 punct. Scor final: 27-25.

 

Pentru Minaur au înscris Tănăsie (8 goluri – 4 din 7 m), Borș și Cazanga (câte 4 goluri), Vujovic și Popescu (câte 3 goluri), Popa, Mițicuș și Tudor (câte 1 gol). O remarcă pentru portarul Amra Pandzic (Minaur), cu 12 intervenții salvatoare. De la Dunărea s-au remarcat Liščević (7 goluri – 4 din 7 m) și portarul Elena Șerban (14 intervenții salvatoare).

 

În urma înfrângerii, Minaur rămâne pe locul 7. În etapa următoare, a 19-a, programată duminică, 19 martie, Minaur joacă acasă cu CS Dacia Mioveni 2012 (echipă clasată pe locul 11).

 

* Foto: @Dunărea Brăila

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here