MISIUNE DIFICILĂ – Cum arată grupa de play-out a echipei Minaur Baia Mare și de ce este extrem de greu pentru maramureșeni să evite retrogradarea

0
764

PLAY-OUT – LIGA II-A. Minaur Baia Mare a încheiat sezonul regular al Ligii a II-a pe locul 18 din cele 20 de participante, implicit va juca în play-out pentru evitarea retrogradării în Liga a III-a.  În cele 19 jocuri disputate, Minaur a acumulat doar 16 puncte (3 victorii, 7 egaluri, 9 înfrângeri). Acest aspect este foarte important, pentru că în Liga a II-a echipele intră în play-out (și play-off) cu punctajul acumulat la finalul sezonului regulat (nu se înjumătățește, ca în Liga I).

 

Conform regulamentului, cele 14 echipe din play-out (echipele care au încheiat sezonul regular pe locurile 7-20) au fost împărțite în două grupe de câte 7 echipe, în funcție de locul ocupat. Se știe execat componența acestor grupe. Minaur Baia Mare va juca în Grupa A.

 

Iată componența grupei A (în paranteză: locul ocupat la finalul sezonului regular și numărul de puncte cu care intră în play-out):

 

GRUPA A:

 1. Unirea 04 Slobozia (locul 7, 31 puncte)
 2. CSM Slatina (locul 10, 27 puncte)
 3. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (locul 11, 27 puncte)
 4. ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 14, 23 puncte)
 5. FC Metaloglobus Bucureşti (locul 15, 21 puncte)
 6. CS Minaur Baia Mare (locul 18, 16 puncte)
 7. Politehnica Timişoara (locul 19, 13 puncte).

 

GRUPA B:

 1. CS Concordia Chiajna (locul 8, 29 puncte)
 2. FC Braşov (locul 9, 28 puncte)
 3. CSC Dumbrăviţa (locul 12, 24 puncte)
 4. CSC 1599 Şelimbăr (locul 13, 24 puncte)
 5. AFC Progresul 1944 Spartac (locul 16, 17 puncte)
 6. SC FC Ripensia Timişoara (locul 17, 16 puncte)
 7. AFC Unirea Constanţa (locul 20, 12 puncte).

 

Cum se joacă în play-out

 

Conform regulamentului, în fiecare grupă de play-out se va disputa un singur joc între participante, rezultând 6 meciuri pentru fiecare formaţie. Echipele clasate în fiecare grupă pe locurile 6 și 7 la finalul play-out-ului vor retrograda direct în Liga a III-a. Echipele de pe locul 5 din fiecare grupă vor juca baraj în dublă manșă pentru menţinerea în liga secundă.

 

Pentru a ajunge măcar la baraj, Minaur Baia Mare trebuie să treacă de Metaloglobus București, care are 5 puncte mai mult decât maramureșenii. Acest ecart de 5 puncte trebuie recuperat în doar 6 meciuri. În contextul în care Minaur are unul dintre cele mai slabe atacuri din Liga a II-a, neavând nici măcar o medie de 1 gol/meci, echipa băimăreană are o misiune extrem de dificilă.

 

Meciurile din play-out vor fi stabilite luni, 13 martie 2023, prin tragere la sorți (programul se va stabili pe baza Tabelei Berger pentru 8 echipe, eliminându-se la tragere bila cu numărul 8) – în ordinea clasării la finalul sezonului regulat, fiecare echipă va extrage câte un număr, astfel urmând a se stabili meciurile din fiecare etapă.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here