AU PIERDUT – Minaur Baia Mare, învinsă categoric la Zalău, a fost eliminată din Cupa României

0
955

FOTBAL – CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 16 august 2023, pe Stadionul Municipal din Zalău, în meci eliminatoriu contând pentru turul III al Cupei României la fotbal, SCM Zalău a câștigat, cu 5-1 (1-1), partida cu Minaur Baia Mare. În tururile anterioare, zălăuanii au trecut de CSM Victoria Carei (în turul I, în deplasare, cu 1-0, după prelungiri) și de Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud (în turul II, pe teren propriu, cu 2-1), iar băimărenii, care  s-au impus la Satu Mare, cu CSM Olimpia, cu 3-2 (Minaur a intrat în competiție doar în turul II).

 

Gazdele, deși au pornit partida din postură de out-sider, s-a impus categoric în partida cu retrogradata din Liga a II-a Minaur Baia Mare, într-un meci arbitrat la centru de Dragoș Ionuț Țurcanu din Piatra Neamț. Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început partida cu următorul 11: Breban – Achim, Raul Gherman, Stoian, Simion (cpt.) – Matei, Piroska, Urvanțev – Darius Gherman, Ilieș, Lemac.

 

Zălăuanii au deschis repede scorul, în min. 8 prin atacantul Ovidiu Meșter (împrumutat de la U. Cluj încă din urmă cu 2 ani), însă nimic nu prevestea ceea ce avea să se întâmple, mai ales că în minutele de prelungiri ale primei reprize, atacantul Brian Ronald Lemac (adus în vară de la echipa de Liga a IV-a Inter Stars 2020 Sibiu) a reușit să egaleze, așadar repriza a doua a început de la 1-1.

 

După ieșirea de la vestiare, SCM Zalău reușește din nou să marcheze în primul sfert al reprizei, prin atacantul veteran Sergiu Pop (33 de ani), în min. 57 tabela indicând 2-1 pentru gazde. Băimărenii au din nou forțat egalarea, însă în ultimul sfert de oră al partidei zălăuanii au mai marcat de 3 ori, două dintre goluri chiar în 2 minute (min. 76 prin același Sergiu Pop, care a semnat dubla, și min. 77 prin tânărul mijlocaș central Alexandru Negrean – al treilea gol a fost înscris în min. 85 de Raul Cristea), reușind nu doar să se califice în faza următoare a competiției, ci și să se impună cu un scor care la începutul meciului părea utopic: 5-1 (1-1).

 

SCM Zalău – Minaur Baia Mare: 5-1 (1-1), au marcat Ovidiu Meșter (min. 8), Sergiu Pop (min. 57, min. 76), Alexandru Negrean (min. 77), Raul Cristea (min. 85) / Brian Lemac (min. 45+2).

 

* Foto: @SCM Zalău

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here