ASTA S-A ÎNTÂMPLAT – Dacă în Baia Mare s-au montat luminile de Crăciun în octombrie, s-a montat și bradul în 16 noiembrie

1
4037

S-A MONTAT BRADUL… În seara aceasta, în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare a fost adus și montat în suporți bradul de Crăciun. Ho-ho-ho-ho… nu vă repeziți la calendar, e 16 noiembrie, e adevărat. Dar la fel de adevărat e că s-a montat bradul în Baia Mare. În prezența edilului, evident, dar această precizare e redundantă (fapt pentru care ne cerem scuze – sper că ne puteți ierta în această viață, vă mulțumim anticipat și vă dorim Geseënde Kersfees!, Glædelig jul!, Veselé Vánoce!, Joyeux Noël!, Buon Natale!, Feliz Navidad! Și alte marry christmas-uri d-astea).

 

Primarul Cătălin Cherecheș, cu aer de reîntoarcere din Bruxelles și deloc contrariat de decizia de a monta bradul la jumătatea lunii noiembrie (fapt pentru care avem toată paciența, deoarece și noi am avut un coleg care-și monta bradul în martie) a spus (în fața camerelor prietene, desigur): “Am plăcerea să fiu primul primar care să fi adus un brad în municipiul Baia Mare, pentru băimăreni, în mijlocul comunității.”

 

Sigur, apoi a băgat și el o redundantă, spunând că “este ca de fiecare dată cel mai mare brad din România” (are vreo 28-30 de metri, a recunoscut ulterior edilul), o redundantă nesurprinzătoare – dar mincinoasă, în contextul în care în țară s-a montat un singur brad, ăsta, n-ai de unde să știi care e cel mai mare brad din țară (adică, serios, cine altcineva s-ar fi gândit să monteze bradul în 16 noiembrie, în afară de fostul nostru coleg și de primarul Cherecheș?).

 

Dar să trecem peste, suntem deja obișnuiți cu cel mai mare brad, cel mai mare parc industrial, cel mai mare aquapark și alte numeroase “cel mai mare” decretate ca atare de domnu’ șef Cherecheș.

 

El a explicat și cum face el de are mereu cel mai mare (brad, în cazul ăsta). ’ce c-așteaptă să zică toți primarii cât de mare e bradul lor (doar că deocamdată n-a zis nimeni, am explicat deja de ce: e NOIEMBRIE!) și el mai pune 2 metri în plus și, gata!, e cel mai mare. Simplu, nu? E cineva care n-a-nțeles?, să-l aducem în prima bancă (care dacă e din Baia Mare e cea mai mare prima bancă din univers, clar!).

 

Bine, dup-aia a zis c-a glumit (că e comic, nu?) cu “cel mai mare”, dar e cel mai (se putea?) cu suflet. Deci, bradul din Baia Mare, tăiat din Poiana lui Dumitru (la vreo 40 de kilometri de Baia Mare), decedat, ucis, are cel mai cel suflet. Poa’ să vină de acum Fuego cu mama lui să-l împodobească, Pomohaci și cine-o mai veni. Hrușcă, mai încolo, ca starurile. Punct. Habemus abies (Avem brad!)…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. ASA afirma manuitorul de praf de stele in 2019 in urma cu 4 ani :
    ….”Am placerea sa fiu primul primar care sa fi adus un brad in municipiul Baia Mare pentru baimareni in mijlocul comunitatii”……

    ASA v-a afirma acelasi manuitor de praf de stele in 2023, dupa 4 ani (adica peste 12 zile)
    …..”Am placerea sa fiu primul primar care sa fi adus un dezastru economic si financiar in municipiul Baia Mare pentru baimareni (electoratul fraier) in mijlocul comunitatii”…….
    …..”Am placerea sa fiu primul primar care recunoaste ca am furat si devalizat bugetul local (in ultimi 10 ani) prin indolenta electoratului baimarean si m-am deghizat in mare iubitor de baimareni in mijlocul comunitatii”……..
    …..”Am placerea sa fiu primul primar care recunoaste ca impreuna si cu ajutorul camarilei din Baia Mare, am primit „cadou” de la dezvoltatori si investitori peste 100 de apartamente, in jur de 60 bulioane de euro in conturi din Austria, o casa in Italia (unde am vrut sa ma tirez saptamana viitoare) si multe alte sponsorizari fara numar, pentru baimareni in mijlocul comunitatii
    APROPO era sa uit ce era cel mai important :
    …….”Am placerea sa fiu primul primar care recunoaste ca am folosit masina, combustibil si sofer (platiti din banii primariei, ai dvs.) pentru a parcurge in jur de 300 mii km in interes personal in ultimi 10 ani
    Toate acestea si multe altele nespuse aici …..”pentru baimareni si in mijlocul comunitatii”………

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here