APEL – Cei 6 preşedinţi ai Consiliilor Judeţene din Regiunea de Nord-Vest, cer premierului să deblocheze procedurile de la Autostrada Transilvania

0
867

SEMNAL  ADMINISTRATIV. Cei 6 preşedinţi ai Consiliilor Judeţene din Regiunea de Nord-Vest (Ilie Bolojan – Bihor, Emil-Radu Moldovan – Bistriţa-Năsăud, Ionel Bogdan – Maramureş, Pataki Csaba – Satu Mare, Dinu Iancu-Sălăjanu – Sălaj, Vakar Istvan – vicepreşedinte CJ Cluj) au semnat luni, 16 ianuarie 2023, la Zalău (jud. Sălaj), o scrisoare deschisă adresată premierului Nicolae Ciucă și viceprim-ministrului și ministrului Transporturilor Sorin-Mihai Grindeanu, în care îi cer acestuia deblocarea tuturor procedurilor pentru urgentarea realizării Autostrăzii Transilvania (A3).

 

În document, se precizează că aceasta este o investiţie demarată de peste 20 de ani, vitală pentru dezvoltarea regiunii (prin crearea unei infrastructuri de afaceri, incluzând parcuri industriale şi logistice, cu locurile de muncă aferente, infrastructură turistică, mici afaceri locale şi alte activităţi complementare), fapt pentru care cei 6 cer “reluarea într-un termen cât mai scurt a procedurilor de achiziţie publică” și „impulsionarea ritmului execuţiei lucrărilor pe tronsoanele aflate în execuţie”.

Reprezentanţii celor şase judeţe din Regiunea de Nord-Vest s-au întâlnit în Sălaj pentru a elabora strategia pentru o dezvoltare socio-economică durabilă a celor şase judeţene din regiunea, discuţiile vizând şi oportunităţile de finanţare cu fonduri europene (prin Programului Regional Nord-Vest 2021-2027) şi identificarea unor soluţii pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

În 2 februarie, în Maramureș, a fost programată următoarea întâlnire a preşedinţilor consiliilor judeţene din Regiunea Nord-Vest.

 

* Foto: @Consiliul Județean Bihor

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here