S-A STABILIT – Când se judecă apelul depus de primarul Cătălin Cherecheș prin care contestă sentința de 5 ani de închisoare pentru luare de mită

0
4390
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

PRIMAR ÎN PROCES PENTRU LUARE DE MITĂ. Apelul depus de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, prin care acesta contestă sentința (soluția judecătorească) de executare a 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, pronunțată în 24 februarie 2022, de judecătorul Mihai Ștefan Ghica de la Tribunalul Cluj, va începe să fie judecat în aprilie 2022.

 

Curtea de Apel Cluj a fixat deja primul termen al apelului: 13 aprilie 2022. Edilul Cherecheș a depus apelul pe loc, chiar în ziua pronunțării soluției judecătorești (24 februarie). Vă reamintim că soluția din prima instanță (proces finalizat după aproape 6 ani, timp în care s-au schimbat 3 judecători) prevede ca primarul Cherecheș să execute 5 ani închisoare (din care se scad circa 8 luni, adică durata reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu – Cherecheș a fost reținut în 26 aprilie 2016, a fost menținut în arest până în 10 august 2016 și apoi în arest la domiciliu până în 22 decembrie 2016).

 

De asemenea, edilului Cherecheș îi este interzisă exercitarea timp de 4 ani a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia de primar. În plus, a fost obligat la plata a 40.000 de lei cheltuieli judicare către stat și s-a menținut sechestrul asigurator asupra unor bunuri ale sale, respectiv asupra: autoturismului marca Porsche Cayenne (MM-10-VDC); terenului intravilan în suprafaţă de 74 mp din Baia Mare, str. Victoriei nr. 3; terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, din Baia Mare, str. Victoriei nr. 3.

 

Sentința (soluția) se pune în aplicare după ce devine definitivă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here