ANIVERSARE – Cântărețul maramureșean Gheorghe Turda, general cu o stea și informator al Securității, împlinește 70 de ani

0
458
sursa foto: gheorgheturda.ro

SEPTUAGENAR. Născut în urmă cu 70 de ani în locul unde morții-s duși la groapă după tradiția tracilor, cu veselie, în Săpânța cimitirului unic, Gheorghe Turda este licențiat în artă, specialitatea muzică clasică (a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, în perioada 1966-1973). A cântat și operă și operetă, dar a devenit cunoscut prin muzica populară, concertând în peste 40 de țări.

 

Fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne (din 1991) și retras (pensionat) cu gradul de general de brigadă în rezervă (cu o stea), Turda a activat în ansamblurile „Rapsodia română” și „Ciocârlia” (al MAI, pe care l-a și condus), fiind colaborator al altor zeci de ansambluri folclorice din țară, dar și al… Securității (conform deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2011). Este director al Centrului Cultural Național al MAI. Astăzi împlinește 70 de ani.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here