ANALIZĂ 2MNEWS – La Aeroportul Internațional Maramureș, traficul de pasageri a crescut cu 32,35% în prima jumătate a anului 2023

2
2777

AEROPORT MARAMUREȘ – PASAGERI. În prima jumătate a anului 2023, Aeroportul Internațional Maramureș a înregistrat un trafic de 34.286 de pasageri, ceea ce înseamnă o creștere de 32,35% față de primul semestru al anului 2022 (numeric, în prima jumătate a acestui an au fost înregistrați cu 8.381 de pasageri mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut). Creșterea traficului de pasageri în Maramureș este semnificativ superioară mediei naționale, conform datelor oficiale ale Asociației Aeroporturilor din România.

 

Din numărul de pasageri înregistrat de aeroportul de la Tăuții Măgherăuș, 17.544 pasageri au călătorit pe curse interne (Baia Mare – București / București – Baia Mare), iar restul pe curse externe regulate sau charter (proporția este aproape egală).

 

Într-un clasament național raportat la traficul de pasageri în primele 6 luni ale anului 2023, Aeroportul Internațional Maramureș ocupă locul 12 (din 16 aeroporturi), devansând categoric aeroporturile din Satu Mare (28.295 pasageri), Băneasa (16.252 pasageri), Arad (3.495 pasageri) și Tulcea (204 pasageri) – în clasament nu este reprezentat cel mai recent aeroport inaugurat, cel de la Brașov.

 

La nivel național traficul de pasageri înregistrați în primele șase luni ale anului 2023 este cu 26% mai mare față de prima jumătate a anului trecut și cu 5,4% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. De asemenea, în prima jumătate a acestui an, pe Aeroportul Internațional Maramureș s-au înregistrat 700 de mișcări de aeronave (aterizări/decolări).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Păi normal că a crescut dacă ai curse,companii care operează pe aeroport ! Mai trebuie să ai și un program de operare avantajos , că dacă bagi cursă de la București la Baia Mare la ora 14 ai cam rezolvat-o deoarece pasagerii trebuie să-și ia o zi liberă de la muncă să poată utiliza cursa! In acest caz rămân doar parlamentarii și cei care sunt doar cu o treabă ocazională.Una peste alta bine că sunt curse !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here