ALEGERI – După eşecul pe listele PNL Maramureş, a fost aleasă la Bucureşti

0
237
Anca Boagiu (foto: mediafax)

POLITIC. Fosta candidată pe listele PNL Maramureş la alegerile „parlamentare”, Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor în 2000, a fost realeasă „cu o largă majoritate” în funcţia de preşedinte PNL Sector 2. Având susţinerea de tip plenară optzecistă a liderilor liberali Ludovic Orban, Cătălin Predoiu, Cristian Buşoi, Theodor Stolojan ş.a.m.d., Boagiu s-a menţinut în funcţia care anul trecut nu a reuşit s-o propulseze pe lista liberalilor bucureşteni pentru parlamentare, fiind nevoită să accepte „compromisul Maramureş”.

 

De altfel, Orban, aflat în campanie electorală pentru şefia PNL, a amintit de acest eşec, spunând, într-o tentativă de a-şi atrage de partea sa susţinătorii lui Boagiu, că „niciodată nu o să invite preşedintele PNL Sector 2 să candideze la Maramureş, ci se va lupta să candideze din Bucureşti” – Boagiu a înregistrat un eşec răsunător la parlamentarele de la finalul anului trecut, candidând de pe locul 2 pe lista PNL Maramureş pentru Camera Deputaţilor şi rămânând acasă după trei mandate consecutive de parlamentar.

 

Surprinzător, Boagiu a avut şi contracandidaţi, cuminţi însă şi fără pretenţii (Adrian Neacşu – 48 de voturi şi Remus Borcoş – 4 voturi). Anca Boagiu a fost realeasă în funcţia de preşedinte PNL Sector 2 cu 321 de voturi. The end.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ