A SEMNAT CONTRACTUL – Fostul handbalist al Minaurului, internaționalul Andrei Buzle, revine în Liga națională după două sezoane în Spania: va juca pentru CSM Constanţa

0
2104
Andrei Buzle

VIITOR ADVERSAR. Handbalistul Iosif Andrei Buzle (24 de ani), fost jucător al lui Minaur Baia Mare în perioada 2019-2022 (echipă cu care a câștigat un titlu de vicecampion național – băimărenii l-au adus de la titrata echipă spaniolă Barcelona Lassa, care l-a transferat pentru două sezoane de la juniorii Științei Bacău), component al naţionalei, a semnat contractul pentru a evolua din sezonul viitor la CSM Constanţa.

 

După plecarea de la Minaur Baia Mare (cauzată de ritmul defectuos de plată al contractului), Buzle s-a transferat liber de contract la echipa spaniolă de primă ligă Angel Ximenez Avia PG, iar în acest sezon la echipa Fraikin BM Granollers (deși inițial a fost prezentat ca semnând pe 2 ani, constănțenii susțin că își încheie contractul cu echipa spaniolă în vara acestui an) – inițial s-a înțeles cu Steaua București, dar transferul nu s-a concretizat și Buzle a ajuns la Granollers (locul 3 în Spania), a jucat în EHF European League (a doua competiție continentală ca valoare) și a fost antrenat de Antonio Rama, cel desemnat Cel mai bun antrenor din Spania în sezonul 2022-2023.

 

Interul stânga Buzle (1,98 m înălțime), originar din Sânnicolau Mare (jud. Timiș) și considerat de mulți specialiști ca fiind cel mai bun tânăr jucător, a evoluat pentru naționala României în toate cele trei meciuri din grupele Campionatului European 2024, marcând 10 goluri. Iar din sezonul viitor îl revedem și la Baia Mare, de această dată în postură de adversar și coleg cu Călin Căbuț, fostul căpitan al Minaurului. Ce echipă își face Constanța!

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here