DECIZIE – Cine și când se mută în fostul Club Phoenix din Baia Mare, în locul Evidenței Populației

0
2788

TRANSFER DE ADMINISTRARE. Fostul Club Phoenix din Baia Mare, acum sediu al Evidenței Populației, sau Buletine, așa cum este denumit colocvial (denumirea oficială: Biroul de Evidență Informatizată a Persoanei), situat pe strada Tineretului nr. 2A, lângă Poliția Municipiului, va deveni sediu al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureș.

 

Biroul de Evidență Informatizată a Persoanei Baia Mare a fost mutat în imobilul de lângă Poliția Municipiului la 24 septembrie 2020, după ce fostul club de pe vremea comunismului a fost reabilitat, în perioada 2015-2018, în urma unei investiții de circa 6 milioane de lei, iar în 2018-2019, pe perioada în care Baia Mare a fost Capitala Tineretului din România, conducerea administrativă a urbei a anunțat că va acorda spațiul asociațiilor și fundațiilor pentru tineret, pe durată temporară (strict pe perioada derulării proiectelor incluse în programul de Capitală a Tineretului).

 

Imobilul, edificat în anul 1894 cu o suprafață construită de 738 mp și un teren în suprafață de 2.100 mp, aparține municipalității și este înregistrat cu o valoare de inventar mult subevaluată (de 4,5 milioane de lei – în condițiile în care, spuneam, doar reabilitarea sa a costat în 2025-2018 6 milioane de lei). În perioada comunistă, în clădire, denumită Clubul Phoenix și având funcționalitatea de Club al Tinerilor, funcționa una dintre puținele discoteci din Baia Mare.

 

Transferul dintre serviciul Primăriei (Evidența Persoanelor) și DIICOT se va face în două etape. Inițial, până la 1 iulie 2023, se va preda parcarea și spațiile aferente din curtea interioară, iar până la 1 septembrie 2023 (când serviciul Buletine se va muta, speră primarul Cherecheș, în noua clădire achiziționată de Primăriei, fostul sediu al BCR Maramureș de pe Bulevardul Unirii, clădire pentru care municipalitatea mai trebuie să plătească până în septembrie încă circa 5 milioane de lei pentru a o achita integral) vor fi predate DIICOT și celelalte spații ale imobilului, cu instalațiile și terenul aferent.

 

Clădirea va rămâne în proprietatea orașului, însă dreptul de administrare va fi înscris către DIICOT.

 

* Foto: @Municipiul Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here