EXCLUSIV – Care sunt dedesubturile „transferului” lui Cornel Varga (PMP) de la Consiliul Județean Maramureș la Consiliul Local Baia Mare

0
3432
Lucian Morar, Cornel Varga, Cătălin Cherecheș

VICEPRIMAR NOU ÎN BAIA MARE. Cornel Varga (PMP) a renunțat la calitatea de consilier județean pentru că a fost numit consilier local (decizia fiind activată administrativ în 19 decembrie, la ultima ședință a forului deliberativ al municipiului reședință de județ).

 

Aparent este o retrogradare politico-administrativă, dar pentru că, de multe ori aparențele înșeală, 2mnews vă dezvăluie strategia, creată în trei de următorii actanți: președintele PMP Maramureș, Lucian Morar (primar în Ulmeni), și primarul Cătălin Cherecheș (scriptic, la UNPR Maramureș, faptic, unde vrea el, în funcție de propriile interese) și… capii Bisericii Penticostale din municipiu – nu am păstrat ordinea importanței actanților. Așadar, să devoalăm…

 

Baia Mare va avea un nou viceprimar… PMP

 

Cornel Varga este fostul președinte al PND Maramureș, transferat chiar în timpul campaniei electorale din 2016 la PMP Maramureș unde i s-a promis un loc eligibil pe lista de consilieri județeni, fapt materializat. Acum, spre finalul mandatului, Varga are o oportunitate majoră.

 

Puternic susținut de capii Bisericii Penticostale din Baia Mare (îndeosebi de pastorul Bisericii Muntele Sionului, Nelu Filip, și pastorul Ioan Suciu), fiind membru respectat al respectivei congregații, lui Varga i s-a pregătit, în urma negocierilor politico-religioase și având ca deziderat o mixtură economico-electorală-socială, un post de viceprimar.

 

Pe naivii care cred că numirea prefectului PMP Silviu Nicolae Ungur va duce la revenirea la respectarea legii și că udemerista Vida Noemi (cu decizie definitivă de incompatibilă cu funcția de viceprimar) va fi debarcată din funcție, îi informăm că speranțele le sunt deșarte.

 

Viceprimarul înlocuit cu Varga va fi fostul substituent al primarului Cherecheș în perioada în care acesta este încarcerat în penitenciarul de la Gherla, respectiv Marinel Rob (foto mic dreapta), despre care Cherecheș afirmat public că e un prost (probabil pentru că a redus datoriile pe care le avea municipalitatea în momentul încarcerării sale, precum și cheltuielile – e drept, și calitatea serviciilor publice, dar omul nu prea avea alte variante) și pe care a anunțat de mai multe ori că-l va înlocui în funcția în care tot el l-a pus.

 

Cine și ce ce câștigă

 

Așadar, modificarea îl va aduce pe fratele Varga în postura de viceprimar 1 (practic, el va conduce orașul atunci când Cherecheș va fi indisponibil). Pornită de la primarul Cherecheș, strategia este una de tip win-win: Cherecheș câștigă adeziunea electorală totală a comunității penticostale din Baia Mare; capii Bisericii Penticostale câștigă influență administrativo-economică (pe lângă proiectele sociale, penticostalii dețin în Baia Mare și un liceu); PMP câștigă o adeziune electorală pregnantă în județ în vederea dezideratului președintelui Morar de a deveni președintele Consiliului Județean Maramureș în 2020; Varga câștigă o îmbunătățire nesperată a propriului CV, o vizibilitate sporită în congregația penticostală (și o leafă mai mare, plus beneficiile aferente funcției de vicperimar).

 

Aici se încheie scrierea care devoalează un fapt decis în subteranul politicianist local și care se va materializa administrativ cu un nou viceprimar în Baia Mare: Cornel Varga (PMP, controlat de Lucian Morar) în locul lui Marinel Rob (Coaliția pentru Baia Mare, controlată total de Cătălin Cherecheș). Motivele au fost deja expuse, iar informațiile cuprinse în scriere au fost confirmate de multiple surse 2mnews implicate în strategie, negociere și decizia finală.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here